вівторок, 29 вересня 2009 11:55

Одеський припортовий купив Коломойський

Одеський припортовий купив Коломойський

Конкурс з продажу 99,567% акцій ВАТ "Одеський припортовий завод" виграло ТОВ "Нортіма" (Україна), запропонувавши 5 млрд грн.

Початковою ціною з продажу ОПЗ було 4,1 млрд грн. Крок торгів - 50 млн грн.

ВАТ "Одеський припортовий завод" є одним з найбільших підприємств хімічної галузі України. ОПЗ спеціалізується на виробництві аміаку, карбаміду (займає друге місце в Україні за об"ємом випуску цієї продукції), рідкого азоту, двоокису вуглецю, рідкого кисню, сірчанокислого натрію. Так само займається перевантаженням хімічної продукції, що поступає з країн СНД на експорт (є монополістом на вітчизняному ринку послуг з прийому, охолоджування і перевантаження аміаку).

Нагадаємо, що за ТОВ "Нортіма" стоїть фігура відомого українського бізнесмена Ігоря Коломойського. Коломойський також є співвласником "Дніпроазоту".

У конкурсі також брали участь російське підприємство ТОВ "Азот-Сервіс" та ТОВ "Фрунзе-Флора" ще одного відомого бізнесмена - Костянтина Григоришина.

За матеріалами: РБК-Україна, Інтерфакс
Зараз ви читаєте новину «Одеський припортовий купив Коломойський». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі