вівторок, 18 квітня 2023 08:25

Спецтема: Війна Росії проти України

Оцінили вплив зустрічі Путіна з міністром оборони Китаю на війну в Україні

Оцінили вплив зустрічі Путіна з міністром оборони Китаю на війну в Україні
Президенту РФ не вдалося забезпечити необмежене двостороннє партнерство з Китаєм під час візиту Сі Цзіньпіна до Москви. Фото: eastnews.ua

Зустріч російського диктатора Володимира Путіна з міністром оборони КНР Лі Шанфу не сприяла розширенню російсько-китайської співпраці.

Офіційні протоколи зустрічі обох сторін не містять жодних згадок про війну Російської Федерації проти України, йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW).

"Раніше Путіну не вдалося забезпечити необмежене двостороннє партнерство з Китаєм під час візиту Сі Цзіньпіна до Москви. Імовірно, що зустріч Лі та Путіна не розширила сферу російсько-китайської співпраці", – підсумовують аналітики.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Китай заявив про новий тип відносин із Росією

До того ж, речник МЗС Китаю Ван Веньбінь підтвердив намір КНР сприяти мирним переговорам в Україні.

Російський диктатор Володимир Путін 16 квітня зустрівся із членом Держради КНР, міністром оборони Китаю Лі Шанфу.

За офіційною інформацією, говорили про двостороннє співробітництво та ситуацію в світі.

Путін, зокрема, згадав нещодавній візит лідера Китаю Сі Цзіньпіна до РФ. Каже, що він пройшов "дуже продуктивно". А відносини РФ і Китаю "добре розвиваються за всіма напрямками, зокрема по лінії військових відомств".

Зараз ви читаєте новину «Оцінили вплив зустрічі Путіна з міністром оборони Китаю на війну в Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі