середа, 29 грудня 2021 16:49

Обрання керівника САП: США заявили про корупцію

Обрання керівника САП: США заявили про корупцію
Обрання керівника САП блокують корумповані сили, заявили США. Фото: president.gov.ua

США звернулися до України, аби комісія з обрання керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури повернулася до роботи і зробила вибір.

Заяву американське посольство опублікувало у середу.

"США закликають членів комісії з обрання керівництва САП повернутися до роботи, поважати власні процедури і прийняти правильне рішення для народу України, затвердивши свій власний вибір САП. Не дозволяйте корумпованим зовнішнім силам блокувати роботу, яку вам довірили", - сказано в тексті.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Шабунін указав Зеленському на державну зраду

24 грудня комісія з обрання керівника САП не проголосувала за проєкт рішення, яким пропонували затвердити на цю посаду кандидатуру детектива НАБУ Олександра Клименка.

На початку грудня тимчасово повірена у справах США в Україні Крістіна Квін заявила, що процес призначення нового керівника САП мав би завершитися цього року.

Конкурс розпочався в січні. Торік у серпні Назар Холодницький звільнився з посади керівника відомства. Обов'язки виконує Максим Грищук.

Зараз ви читаєте новину «Обрання керівника САП: США заявили про корупцію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі