понеділок, 06 червня 2011 17:03

Треба пройти через революцію - Мамалига

Треба пройти через революцію - Мамалига

Революція, яка можлива цієї осені, навряд чи буде такою, як 2004 року.

Про це в інтерв'ю "Газеті по-українськи" сказав колишній "рухівець" Олександр Мамалига.

"Навряд буде така революція, як була. Кого ми можемо сьогодні уявити в особі опозиції? Лідерів не видно. Тимошенко позиціонує себе бійцем. А я бачу в ній слабку жінку, яка штучно робить себе сильною. Близько до неї стоїть Яценюк. Дивлюся на нього, як фахівець із греко-римської боротьби, і не бачу воїна, бійця. Є "Свобода". Якщо взяти Тягнибока, Бенюка — то нормальні люди. Якщо рядових "свободівців" — це не витримує критики. Приходить людина в партію і думає: якщо говорити "жиди погані, геть москалів", то цього достатньо для націоналіста. Найвпливовішою силою сьогодні є журналісти. Вони доносять правдиву думку. Друга сила — моральні авторитети. Їх порозтягували кого куди. Третя — церква. Якщо ці три сили почнуть об'єднуватися, щось вийде", - зауважив він.

На його думку, перший збройний конфлікт можуть спровокувати 22 червня у Львові.

"Так, як було 9 травня. Але ми — не воїни. Більше від землі, звикли виживати. Наша сила у вмінні пристосуватися. У цьому і слабкість. Кажуть, що українці продажні. Я так не вважаю. Це мудрість наша", - наголосив він.

Повністю інтерв'ю читайте тут.

Зараз ви читаєте новину «Треба пройти через революцію - Мамалига». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

11

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі