четвер, 02 червня 2011 13:28

У Кривому Розі водіям маршруток заборонять слухати під час роботи радіо "Шансон"

 

30 травня, понеділок, 11.50

45-річна Людмила Іванівна плаче біля ринку "Виноградар" у столичному Подільському районі. Поруч із нею стоять ще із десяток підприємців. Дивляться на згорілі павільйони, власниками яких були. 11 годин тому спалахнула пожежа. Знищила 56 магазинів зі 100.

- Я в цей бізнес 20 років вкладала гроші, дітей вчила, за квартиру платила. Тепер стою гола й боса. Як жить далі? - Людмила Іванівна торгувала трикотажем і взуттям не дорожче за 150 гривень.

- Была шокирована, что с пожарного отделения, которое находится за 5 минут от рынка, машины ехали 25, - скаржиться Тетяна Варгалюк.

За 40 хвилин приїде керівник київської організації всеукраїнської профспілки "Столиця-Регіони" Святослав Швецов. Скаже:

- Це - підпал, бо ринок загорівся одразу з чотирьох боків. Україна готується до Євро-2012, і влада намагається очистити місто від ринків, які не відповідають європейським стандартам. Із 140 законними є 86. Незаконні зносять, а решту знищують таким шляхом.

На "Виноградарі" говорять, що паліям заплатили 5 тисяч доларів У мерії й міліції припускають: ідуть бої за право власності на ринок.

А в цей час:

48-річний фермер Олександр Бірюк із селища Драбів Черкаської обл. чекає на зустріч із губернатором Сергієм Тулубом під райдержадміністрацією. Орендоване ним поле біля села Митлашівка інший фермер Сергій Буцько самовільно засіяв кукурудзою. Коли наказали повернути поле законному власнику, переорав його.

- Приїжджаю, а там суцільні "вісімки" з нагорнутої землі. Люди кажуть, що Буцько вніс якийсь гербіцид, від якого рік нічого не родитиме. Вірите, я плакав. Хай би мене розстріляв, а нащо над землею знущаться? - каже Олександр Бірюк. - Якщо питання не вирішиться, то не знаю - чи їхати до президента, чи вішатись.

Біля реанімаційного відділення Вінницької лікарні №2 чергують батьки 38-річного Андрія Парамонова. До них підходять двоє чоловіків із торговельно-розважального комплексу "Магіцентр". Просять зберігати витрачені на лікування чеки.

29 травня близько 19.00 Андрій зірвався з третього поверху технічного приміщення центру. Упав на фонтан біля громадського ліфту на першому поверсі. Правою рукою зачепив тонке скло. Від удару кінцівку відірвало по плечовий суглоб. Лікарі встигли пришити руку. Операція тривала 4 год. Медики кажуть, згодом рука зможе діяти.

Парамонов останні три тижні підпрацьовував на реконструкції приміщення, в якому планують відкрити ресторан японської кухні.

Нардеп-"регіонал" Михайло Чечетов дрімає на засіданні погоджувальної ради в комітетах парламенту. Сидить зі схрещеними на грудях руками. Коли в когось із сусідів дзвонить мобільний, здригається, роззирається й знову засинає. Депутати вирішують у червні проголосувати за зміни до Податкового кодексу. У Верховній Раді зареєстровано 39 законопроектів щодо нього.

На подвір'я 52-річної Ольги Кондратюк із села Завидче Радехівського району на Львівщині сільський голова Юрій Війтович заводить комісію з району. У суботу 28 травня в Кондратюків градом завбільшки з куряче яйце побило дах. Падав 15 хв.

- Шифер як решето. Добре, що після тої зливи дощів не було, - каже Ольга Кондратюк. - А то нам на голову текло б. Стіни в хаті ще мокрі. Треба міняти 110 листів шиферу - вціліло, може, із десяток. Один коштує 55 гривень.

- Дахи побило у 24 хатах і 14 сараях, - говорить секретар сільської ради Надія Крижанович. - Нам треба майже півтори тисячі листів шиферу. У районі пообіцяли дати половину. А що з городиною робитимемо, не знаю. Капусту, огірки, картоплю - все повибивало. Пшениця лежить на землі. У садах пообривало зав'язь із вишень і яблунь.

Що робили минулого тижня в міліції

Стало відомо, що 28 квітня в селі Миколай-Поле Костянтинівського р-ну на Донеччині міліціонери побили 20-річного Михайла та 17-річних Миколу та Антона. Того дня родичка заступника начальника відділу внутрішніх справ сусіднього Дружківського району Костянтина Кардовського поскаржилася, що в неї вкрали залізну поїлку для птиці й чавунну каструлю. Міліціонери відвезли хлопців на сільське кладовище і змушували зізнатися в крадіжці, або копати собі могили. Одному пошкодили барабанну перетинку. Після того, як Михайло, Микола та Антон зізналися, в них вимагали по 500 грн, щоб зам'яти справу.

20 травня заарештували начальника відділу з боротьби з торгівлею людьми у Миколаївській області підполковника міліції Ігоря Блошка. Його підозрюють у сутенерстві. Блошко, за інформацією спецслужб, керував групою повій. Вони діяли з 2008-го. Міліціонер відсидить в ізоляторі два місяці. Якщо суд доведе провину, йому зі спільниками загрожує до семи років ув'язнення.

27 травня в Бердянському районі на Запоріжжі вкоротив собі віку помічник дільничного. Труп 27-річного міліціонера знайшли в його гаражі біля будинку. Причина самогубства поки що не відома.

У Севастополі затримали 27-річного оперуповноваженого підрозділу з боротьби з незаконним обігом наркотиків. Лейтенант передав покупцеві "опій ацетильований" біля будівлі райвідділу. У його машині виявили ще 10 мл так званої ширки і використаний шприц. Рік тому проти нього порушили кримінальну справу. Лейтенант вимагав у наркозалежного за приховування інформації про зберігання наркотиків $1,0 тис. Його відсторонили від службових обов'язків до рішення суду. Однак міліціонер продовжував збирати дані про людей, пов'язаних із наркоторгівлею. Товар у них конфісковував і продавав.

 

130 тисяч квитків через інтернет реалізувала "Укрзалізниця" протягом п'яти місяців. Стільки ж підприємство продало квитків за допомогою всесвітньої мережі за весь минулий рік.

40 хвилин троє священиків молилися в повітрі над Харковом на честь свята Новомучеників Слобідського краю. На борт літака Ан-2 взяли ікони Озерянської Божої Матері й Новомучеників Слобідського краю. За цей час облетіли все місто.

2731 контрабандне каченя вилучили одеські прикордонники в чоловіка на рубежі між Україною й Молдовою. Він перевозив їх у коробках у багажнику мікроавтобуса Mercedes-Benz.

 

 

 

"Лише після обвалу гривні, який торкнеться кожного українця незалежно від соціального статусу, місця народження й проживання, мови спілкування та релігійної, партійної, прапороносної приналежності - лише тоді буде можливий безстроковий бунт гніву майданами, вулицями, владними кабінетами"

Андрій НОВАК, економіст, про те, коли можлива українська революція

"По Києву будуть викинуті на вулицю 45 тисяч підприємців. Куди їм іти? На заводи, як каже Азаров? Але ж ті заводи ще треба побудувати. Крім того, інженер, який 10 років відпрацював на ринку, вже не зможе робити за своєю основною спеціальністю - він утратив кваліфікацію"

Дмитро КРЕЙНІН, член фракції "Удар" у Київській облраді, про знесення малих архітектурних форм у столиці відповідно до рішення Київради

"Я ще в дитинстві викурив усе, що мені належало викурити, - це сухе листя й кізяки. Одного разу накурився цього, а потім батько батогом відходив. І все, як бабка відшептала"

Володимир ЛИТВИН, голова Верховної Ради, про те, коли кинув палити

 

 

 

Глава МВС Могильов визнав, що в міліції катують. Зізнався він у цьому в одному з відділків.

Медведєв каже Путіну:

- Давайте обміняємо Ходорковського на Стросс-Кана. Стросс-Кана віддамо французам, за це англійці віддадуть нам Березовського. Ми посадимо Березовського на місце Ходорковського.

- А французам що?

- А французи англійцям будуть винні.

У Кривому Розі водіям маршруток заборонять слухати під час роботи радіо "Шансон". Із початку року до міськради надійшло кілька сотень скарг від пасажирів, яким набридла "тюремна лірика".

У Севастополі відкриють музей вуличних ліхтарів. Виставка почне працювати з 13 листопада.

Запорізька міська рада візьме кредит у 50 млн грн, щоб виплатити відпускні вчителям.

Санстанція Маріуполя заборонила купатися на пляжах, ловити та їсти рибу. В місті четверо людей захворіли на холеру. Троє їли в'ялених бичків, четвертий - погано помив руки після того, як почистив місцеву рибу для своєї кішки.

На Євро-2012 до кожного міліціонера прикріплять англомовного студента старшого курсу чи волонтера.

Верховна Рада ухвалила в першому читанні законопроект про скасування обов'язкового техогляду легкових автомобілів, мотоциклів, мопедів - незалежно від терміну експлуатації.

Зараз ви читаєте новину «У Кривому Розі водіям маршруток заборонять слухати під час роботи радіо "Шансон"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі