пʼятниця, 19 вересня 2014 08:00

Новим прем'єром може стати Гройсман або Тігіпко — експерт

Новим прем'єром може стати Гройсман або Тігіпко — експерт
Фото: ukranews.com

Віце-прем'єр Володимир Гройсман та лідер партії "Сильна Україна" Сергій Тігіпко мають шанси очолити уряд після виборів до Верховної Ради. Однак є висока ймовірність й того, що посада прем'єра залишиться за нинішнім главою Кабміна Арсенієм Яценюком.

Таку думку в коментарі Gazeta.ua висловив політолог Андрій Золотарьов.

"Зараз передчасно казати хто буде новим очільником Кабміну. На рішення Порошенка вплине конфігурація більшості та поточний стан справ в країні. Можливо після виборів у президента вже не буде потреби звертатися за послугами до Яценюка", - каже експерт.

Він нагадав, що навколо Яценюка сформувалося опозиційне ядро щодо політики Порошенка. "Зокрема, команда Яценюка займає жорсткішу позицію в питанні Донбасу та Росії. І це кардинально розходиться з курсом, який зараз веде Порошенко. Водночас Яценюк не квапиться бігти в опозицію, бо має надію залишитися прем'єром", - зауважив Золотарьов.

Експерт вважає, що Яценюк залишиться на посаді, якщо більшість у ВР складатиметься із Народного фронту та Блока Порошенка. "Якщо ні, то кандидатура на посаду прем'єра буде іншою", - прогнозує він.

Експерт також не виключає того, що новим прем'єром може стати нинішній віце -прем'єр Володимир Гройсман, бо у "нього вінницька прописка".

"Зараз партія влади дуже швидко змінює прописку з донецької на вінницьку. Адже Порошенко діє за принципом Януковича. В списку "Блока Порошенка" ми знову бачимо "любих друзів", кумів, колишніх зірок естради. Порошенко — це Янукович "лайт"", - каже Золотарьов.

Він також вважає, що шанси на прем'єрство є і в Сергія Тігіпка.

"Чому б ні? Це виглядало б дуже непогано з боку консолідації суспільства навколо президента - схід і захід разом. Все залежатиме від того, яка буде політична доцільність на той час", - зауважив експерт.

Раніше Арсеній Яценюк заявив, що його партія "Народний фронт" піде на позачергові парламентські вибори окремо від "Блоку Петра Порошенка". "Ми повинні були разом з президентом йти на вибори, "Блок Петра Порошенка" - це мене не задовольнило. Ми в різних таборах, але об'єднані реформами заради змін", - сказав прем'єр.

Партія Сергія Тігіпка "Сильна Україна" йде на вибори окремо від "Опозиційного блоку". В списках партії - екс-"регіонали" та частина команди Валерія Хорошковського.

Зараз ви читаєте новину «Новим прем'єром може стати Гройсман або Тігіпко — експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

17

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі