понеділок, 12 січня 2015 15:46

"Новоросія" розвалилася. Путін хоче перекласти відповідальність за Донбас на Київ - The Daily Beast

"Новоросія" розвалилася. Путін хоче перекласти відповідальність за Донбас на Київ - The Daily Beast
Charlie Hebdo

Проект "Новоросія" розвалився з самого початку. Москва хоче перекласти відповідальність за Донбас на Київ.

Про це пише "Дзеркало тижня" з посиланням на The Daily Beast.

Лідери "Новоросії" проросійського руху бойовиків у Східній Україні публічно визнають свою невдачу. Ідеологи Кремля хотіли, щоб "Новоросія" простягалася від Донецька до Одеси, і забезпечувала транспортний коридор в Крим. Російські націоналісти вважали, що Росія повинна була анексувати всю "Новоросію" разом з її бунтівними "ДНР" і "ЛНР". Але проект розвалився з самого початку, лідери повстанців і воєначальників кидають рух один за іншим.

У недавньому інтерв'ю, колишній прем'єр-міністр "ДНР" Олександр Бородай і один з командирів Ігор Безлер зізналися, що проект "Новоросії" не може добитися успіху в умовах нинішньої економічної кризи, викликаної тиском західних санкцій.

Грандіозні плани президента Росії Володимира Путіна і його радників про те, що "Новоросія" повинна включати в себе більшу частину східних і південно-східних міст України, в тому числі стратегічний порт Чорного моря України в Одесі і порт міста Азовського моря в Маріуполі. Але тепер, "Новоросія" скоротилася до двох зруйнованих ділянок в Луганській і Донецькій областях.

Як пише видання, з поглибленням економічної кризи Москва, схоже, хоче, щоб Київ взяв на себе відповідальність за Донецьк і Луганськ. Так, протягом останніх двох місяців, Путін уникає використання терміна "Новоросія" і зосередив свої основні заяви виключно на "священному" російському Криму.

 

Зараз ви читаєте новину «"Новоросія" розвалилася. Путін хоче перекласти відповідальність за Донбас на Київ - The Daily Beast». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі