середа, 26 березня 2014 05:31

Нова влада хоче повторення референдуму у східних областях? - Асадчев

Нова влада хоче повторення референдуму у східних областях? - Асадчев
Валерій Асадчев. Фото: www.poltava.pl.ua

Якщо повноваження облдержадміністрацій перейдуть до новостворених виконкомів, то вже наступного дня кримський сценарій розпочнеться у східних областях.

Про це у коментарі Gazeta.ua cказав колишній голова Полтавської обласної держадміністрації Валерій Асадчев.

На його думку, ліквідація ОДА стане серйозною загрозою для цілісності країни.

"Із 25 адміністративно-територіальних суб'єктів, які були в Україні, найбільші федеративні функції мав Крим. У нього був свій уряд, парламент і навіть Конституція. І що з цього вийшло? Невже нова влада хоче повторення референдуму і в східних областях?" - поцікавився політик.

Асадчев переконаний, діяльність ОДА має контролювати центральна влада.

"Самоврядування на рівні обласних державних адміністрацій взагалі бути не може. Їх діяльність повинна контролюватися центральною владою, щоб не здійснювалися антидержавні рішення, які несуть загрозу цілісності держави. Створювати виконкоми можна лише у районах та селах. Адже вони самі по собі не відділяться від України. А на рівні області має бути посилений державницький вплив і централізація", - наголосив Асадчев.

Нагадаємо, сьогодні під час наради з представниками органів місцевого самоврядування прем'єр-міністр Арсеній Яценюк закликав "ліквідувати облдержадміністрації, бо вони є рудиментом минулого". У зв'язку з цим заявив про необхідність створити місцеві виконавчі комітети в регіонах, після внесення змін до Конституції і законодавство України.

Зараз ви читаєте новину «Нова влада хоче повторення референдуму у східних областях? - Асадчев». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі