пʼятниця, 22 вересня 2023 18:01

"Незручно ображати Ахметова" – чому відклали створення реєстру олігархів

"Незручно ображати Ахметова" – чому відклали створення реєстру олігархів
Влада вирішила перенести створення реєстру олігархів. Фото: Pixabay

Реєстр олігархів створять лише через три місяці після закінчення війни.

Таке рішення влада ухвалила, тому що ображати тих, хто з нею співпрацює під час війни, незручно. А тих, кого можна було би додати у цей реєстр, вони вже під арештом. Про це в коментарі Gazeta.ua розповів політолог Олександр Кочетков.

"Фактично у нас олігархів майже не залишилося. А тих, хто залишився, владі чіпати зовсім незручно. Фірташ у Відні під арештом, Коломойський у Києві під арештом, Пінчук достатньо дружній до влади і майже не знаходиться в країні. Ахметов співпрацює з владою і допомагає фронту – його підприємства виконують замовлення для війська. Порошенко також співпрацює і допомагає фронту. І є домовленість про ненапад між владою та опозицією. Тому виходить так, що ображати тих, хто з тобою співпрацює під час війни, не зручно. А тих, кого можна було би додати у цей реєстр, вони вже під арештом", – сказав Кочетков.

Тому влада вирішила, що це питання зараз не варто піднімати, додав політолог.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Підготовка до майбутніх політичних баталій" – що означає створення реєстру олігархів

"Відклали на після війни – "а там подивимося". Швидше за все, після війни це питання не буде актуальним. Ми не знаємо, яка влада тоді буде – чи залишиться ця, чи будуть зміни. З іншого боку, українську суспільству потрібно не створення реєстру, а щоб не було зрощення влади з великим бізнесом та корупційних заробітків. Тому після війни можуть бути зовсім інші підходи", – уточнив Кочетков.

Кабінет міністрів вніс зміни до плану заходів щодо запобігання зловживанню надмірним впливом особами, які мають значну економічну та політичну вагу в суспільному житті (олігархами). Зокрема, реєстр олігархів вирішили створити через три місяці після закінчення воєнного стану.

Реєстр мали створити через три місяці з дня опублікування висновку Венеційської комісії до закону про олігархів.

Зараз ви читаєте новину «"Незручно ображати Ахметова" – чому відклали створення реєстру олігархів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі