пʼятниця, 05 вересня 2014 05:43

Немиря розкрив світові амбіції Путіна

Немиря розкрив світові амбіції Путіна
Григорій Немиря. Фото: ukrainian.voanews.com

Запропонувавши свій план з врегулювання ситуації на Донбасі, президент Росії Володимир Путін намагається нав'язати світу власні правила гри.

Таку думку в ефірі 5 каналу висловив голова Комітету Верховної Ради України з питань європейської інтеграції Григорій Немиря.

"Чому ви думаєте, що пріоритетом для Путіна є збереження обличчя? Я думаю, що у нього пріоритет інший", - зазначив Немиря, коментуючи висунення Путіним умов для стабілізації ситуації на сході України.

За словами нардепа, російський президент показує, що може Росія у глобальному та регіональному сенсі.

"Він хоче, щоб з його новою Росією рахувались, приймали правила гри, які хоче встановити Росія. Саме це він прагне показати не стільки Україні, скільки Європі та Сполученим Штатам Америки", - вважає політик.

Разом з тим, на його думку, Захід — Європейський Союз і США — не знайшов достатньої політичної волі та єдності для того, щоб протистояти Кремлю.

"Захід поки що не протистоїть цій спробі підірвати післявоєнний порядок, післявоєнні архітектуру та безпеку і намаганню встановити правила гри, які грубо порушують основні міжнародні правові акти", - наголосив Немиря.

Зараз ви читаєте новину «Немиря розкрив світові амбіції Путіна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі