середа, 23 червня 2021 17:32

Небезпечний штам коронавірусу з'явився в Україні - "привезли" з Росії

Небезпечний штам коронавірусу з'явився в Україні - "привезли" з Росії
Дельта-штам коронавірусу агресивніший за вже відомі, каже влада. Фото: pixabay.com

Коронавірус типу "Дельта", який уперше виявили в Індії, зафіксували в Україні у двох людей. Про це повідомив секретар Ради національної безпеки й оборони Олексій Данілов.

Два випадки зафіксували в матері 66 років і дитини 16 років, які нещодавно повернулися з Росії. Зараз їх госпіталізували, їхній стан стабільний, пише "Інтерфакс-Україна".

"У нас є чотири лабораторії, які можуть проявляти новий штам, дві приватні й дві державні. У нас немає саме тестів, які виявляють індійський штам, ми звернулися до ВООЗ", - сказав Данілов.

Він також припустив, що може бути повністю зупинене сполучення з певними країнами.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Центри вакцинації хочуть створити в кожному райцентрі України

"За даними Public Health England, штам "Дельта" в 1,6 раза агресивніший, ніж уже добре відомі, у 2,3 раза частіше призводить до госпіталізації, в 1,5 раза частіше - до реанімації.

Для початку спалаху в регіоні достатньо невеликої кількості інфікованих - вірус настільки агресивний, що навіть одна хвора людина може спровокувати хвилю епідемії", - повідомляв голова Комітету з питань здоров'я нації, медичної допомоги й медичного страхування Михайло Радуцький.

Раніше компанія AstraZeneca заявила про ефективність вакцини проти різновиду коронавірусу "Дельта" й "Каппа".

Зараз ви читаєте новину «Небезпечний штам коронавірусу з'явився в Україні - "привезли" з Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі