четвер, 27 жовтня 2022 09:54

Спецтема: Війна Росії проти України

Небензя "розганяє" в ООН провокаційні заяви про війну в Україні

Небензя "розганяє" в ООН провокаційні заяви про війну в Україні
Розкрили чергову порцію неправдивих новин від російських пропагандистів. Фото: eastnews.ua

Центр протидії дезінформації при Раді національної безпеки України зібрав добірку фейків, маніпуляцій і дезінформації, які російські окупанти створили на ранок 27 жовтня.

Постійний представник Російської Федерації при Організації Об'єднаних Націй Василь Небензя поширює чергову дезінформацію щодо війни в Україні, повідомила в четвер пресслужба ЦПД в Telegram. Він назвав повідомлення щодо використання РФ іранських дронів фейком.

"З урахуванням бажання Заходу розкручувати фейки про якісь дрони, які Іран нібито постачає Росії, хотів би розставити всі крапки над "i". РФ може переглянути відносини із секретаріатом ООН у разі проведення розслідування щодо БПЛА в Україні", – заявив Небензя.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Небензя в ООН розродився новою брехнею про війну в Україні

Експрацівник Білого дому Пол Крейґ Робертс заявив, що РФ нібито запобігла плану Сполучених Штатів Америки щодо позбавлення її доступу до південних морів. Це – фейк, попереджають в РНБО.

"Президент РФ Володимир Путін зрозумів, що новий американський маріонетковий уряд в Україні скасує договір оренди баз чорноморського флоту, тим самим позбавивши Росію доступу до Чорного й Середземного морів", – ідеться у фейковій заяві.

Маніпуляцію під час виступу на засіданні ООН поширив також представник міністерства закордонних справ РФ Костянтин Воронцов.

"Комерційні супутники США, залучені до конфлікту в Україні, можуть стати законними цілями для удару", – заявив він.

Небензя нещодавно направив листа до Генсека ООН. Він закликав Антоніу Ґутерріша зробити все можливе, щоб не допустити провокації української влади з "брудною бомбою".

Зараз ви читаєте новину «Небензя "розганяє" в ООН провокаційні заяви про війну в Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі