середа, 24 липня 2013 17:29

Не варто захищати маленький хутір - треба рухатися вперед - Данилюк про "врадіївців"

Не варто захищати маленький хутір - треба рухатися вперед - Данилюк про "врадіївців"
Данилюк: "Янукович - не те, що хлопчик із рогаткою, а просто фраєрок, який зайшов десь на бандитський сходняк". Фото: Анатолій БАБАК

Якби в Україні було громадянське суспільство, то після подій у Врадіївці на вулиці б вийшло мільйон людей, які б викинули Захарченка, Януковича й усіх інших.

Про це Gazeta.ua сказав координатор громадянського руху "Спільна Справа" Олександр Данилюк, коментуючи провал мітингу учасників Врадіївської ходи на Майдані Незалежності в Києві.

"Ми зараз залишилися захищати маленький хутір, а нам потрібно рухатися вперед, як то кажуть, на Берлін чи на Москву, - говорить він. - Скільки часу необхідно? Це залежить від того, як швидко до нас приходитимуть люди і почнуть працювати. Недостатньо просто виходити на акції. Треба приєднуватися до організаційної роботи. Це те важливе, чого сьогодні не вистачає".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Прапоротримачі, що стоять за 50 гривень, битися з "Беркутом" не будуть" - Олександр Данилюк

За словами активіста, насправді, коли виходять люди у достатній кількості для того, щоб змінити ситуацію, то з ними неможливо вже нічого зробити.

"Якщо є громадянське суспільство, то коли відбувається така ситуація, як у Врадіївці, а Захарченко не пише заяву – виходить мільйон людей, викидає Захарченка, викидає Януковича й усіх інших. До речі, щодо Януковича. Коли розвалювався Варшавський блок, то там були такі хлопці, на фоні яких Янукович не те, що хлопчик із рогаткою, а просто фраєрок, який зайшов десь на бандитський сходняк", - заявив Данилюк.

Він також додав: "У нас до цього часу не закриті кримінальні справи проти наших активістів ще за "податковий Майдан". Люди можуть по 5 років отримати позбавлення волі, їхні справи у судах не закривають. До 2015 року, я думаю, вони закінчать. Тому що у владі прекрасно розуміють, що таких, як ми, можна лише позакривати".

Зараз ви читаєте новину «Не варто захищати маленький хутір - треба рухатися вперед - Данилюк про "врадіївців"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

11

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі