неділя, 10 лютого 2013 04:20

Не варто очікувати, що Хорошковський стане опозиціонером, - Фесенко

Не варто очікувати, що Хорошковський стане опозиціонером, - Фесенко
Фото: news2000.com.ua

Після продажу телеканалу "Інтер" Валерій Хорошковський, швидше за все, на певний час відійде від публічної діяльності і займатиметься тільки бізнесом, вважає голова правління Центру прикладних політичних досліджень "Пента" Володимир Фесенко. За його словами, очікувати, що найближчим часом Хорошковський стане опозиційним політиком, не варто.

"Тим паче, якщо він отримає не менше половини коштів, які оголошені за телеканал "Інтер", то це – дуже хороший ресурс для різних бізнес-проектів", – зазначив Фесенко.

"Якщо він і піде у публічну політику, зокрема, візьме участь у президентських виборах, (а такий варіант ймовірний, хоча, на мій погляд, і не найбільш вірогідний), то може претендувати на роль третьої сили, як, свого часу, Тігіпко. Уся його "опозиція" раніше обмежувалася критикою Азарова, протистоянням з Азаровим, але у протистояння і конфлікти з президентом він не вступав. Думаю, що зараз навряд чи це зміниться. Він і раніше не був схильний до опозиційної діяльності, скоріше, завжди тяжів до компромісу і взаємодії з владою, хто б це не був: Тимошенко, потім – Янукович. Думаю, що і зараз, враховуючи нинішню ситуацію, він просто візьме паузу", – наголосив експерт.

Фесенко звертає увагу на ще один варіант, який зараз жваво обговорюють – що Хорошковський може стати таким собі "новим Тігіпком".

"Але мені здається, що повторити успіх Тігіпка Хорошковському буде важче. По-перше, це і повторення, а воно завжди – гірше. По-друге, все ж таки репутація у Хорошковського трохи заплямована під час перебування при владі", – зауважив він.

На його думку, якщо Хорошковський візьме участь у президентських виборах, то як "третя сила".

"Але не з претензією на перемогу, а для того, щоби використати цю участь для повернення у велику політику", – стверджує політолог.

"Можливо, в разі перемоги Януковича, якщо це трапиться, він повернеться в команду президента вже на нових умовах", – додає він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ар'єв розповів, як Льовочкін ледь урятувався від вигнання з Адміністрації Януковича

Нагадаємо, що 1 лютого структури Дмитра Фірташа стали співвласниками медіа-холдингу Валерія Хорошковського, куди входить канал "Інтер". "За умов, що склалися, я не маю можливості забезпечувати розвиток Групи, і саме ці обставини стали моєю головною мотивацією для продажу", - пояснив сам Валерій Хорошковський.

А 7 лютого стало відомо про те, що голова Адміністрації Президента України Сергій Льовочкін разом з бізнесменом Дмитром Фірташем стане співвласником  телеканалу "Інтер".

Льовочкін уточнив, що його частка становитиме 20%, а після схвалення купівлі Антимонопольним комітетом він передасть свої акції в управління компанії Фірташа GDF Media Ltd.

Голова Адміністрації Віктора Януковича також пообіцяв не втручатися в роботу журналістів каналу.

А польське інформагентство РАР написало, що  Дмитро Фірташ міг придбати "Інтер" у Валерія Хорошковського не для себе, а для сім'ї президента України Віктора Януковича.

За інформацією ЗМІ, Хорошковський покинув Україну.

Зараз ви читаєте новину «Не варто очікувати, що Хорошковський стане опозиціонером, - Фесенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі