понеділок, 25 жовтня 2021 19:48

НАЗК прокоментували історію із матір'ю "слуги" Клочка, яка накупляла майна на 14,5 млн грн

НАЗК прокоментували історію із матір'ю "слуги" Клочка, яка накупляла майна на 14,5 млн грн
Андрій Клочко потрапив у Верховну Раду за списком "Слуги народу", йшов 83-им. Фото: sluga-narodu.com

НАЗК перевірило декларацію народного депутата від "Слуги народу" Андрія Клочка, у матері якого виявили мільйонні статки.

Про це сказав голова НАЗК Олександр Новіков в інтерв'ю НВ

"Ми вже провели перевірку його декларації. Оскільки його мати і сестра не є членами сім'ї в розумінні закону, ми не мали підстав перевіряти їхнє майно, про яке йшла мова у розслідуванні", - заявив Новіков.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Слуга" Дмитрук користується Audi A8, а біля Ради прикривається "копійкою"

Якщо НАЗК нададуть достатні докази, то відомство може повернутися до проведення повної перевірки.

"Але для цього потрібні документальні докази того, що дійсно майно оформлено на іншу особу і фактичним власником або користувачем цього майна є декларант", - сказав Новіков.

У вересні журналісти Bihus.info повідомили, що 70-річна матір нардепа Клочка впродовж двох років стала власницею двох квартир у Києві, будинку, земельних ділянок і авто. Вартість майна оцінили в 14,5 млн грн.

Нардеп заявив, що матері допомагає "забезпечена" сестра. Однак журналісти з'ясували, що жінка немає жодного бізнесу і статків для придбання згаданої нерухомості й майна.

Зараз ви читаєте новину «НАЗК прокоментували історію із матір'ю "слуги" Клочка, яка накупляла майна на 14,5 млн грн». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі