вівторок, 07 вересня 2021 09:57

Кінець епохи бідності: мати "слуги народу" придбала нерухомості на 14,5 млн грн
3

Матір народного депутата від "Слуги народу" Андрія Клочка 70-річна Наталія впродовж останніх двох років стала власницею двох квартир у Києві, будинку, земельних ділянок і авто.

Ринкова вартість цього майна приблизно 14,5 млн грн. Старт вартісних покупок збігся з потраплянням Клочка до Верховної Ради, повідомляє Bihus.Info.

За даними реєстру прав на нерухомість, у серпні цього року жінка купила одразу дві квартири (200 кв. м і 68 кв. м) і нежитлове приміщення (4,5 кв.м) у столичному ЖК "Рів'єра". Комплекс розташований поблизу метро Славутич і виходу до пляжу на Дніпрі. Середня вартість 1 кв. м тут - 35 тис. грн. Тож нерухомість матері нардепа мала б коштувати приблизно 9,5 млн грн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Доки Зеленський обіцяє рівні можливості, його оточення ганяє на номерах без штрафів

У квітні жінка придбала будинок на 150 кв. м під Броварами в селі Перемога. За цією адресою розташоване котеджне містечко Viva Village Town із 13 таунхаусами. На сторінці містечка у Facebook будинки трохи меншої площі пропонують за 1,8 млн грн.

Торік матір нардепа стала власницею 24 соток у Блиставиці в 25 км від Києва. Ділянка на території закритого котеджного містечка посеред лісу, із власним озером. Зараз на ділянці нічого немає. Проте тільки землю тут продавали за 86 тис. грн за сотку без комунікацій. За таким прейскурантом ділянка мала б обійтися приблизно у 2 млн грн.

Торік жінка придбала авто Tesla Model X 2016-го року. Ціни на такі машини на вторинному ринку стартують від 1,2 млн грн.

В самого нардепа, якщо вірити його ж електронній декларації, житла у власності немає.

Хто такий Андрій Клочко

Андрій Клочко пройшов до Верховної Ради за списками "Слуги народу", очолює Комітет з організації держвлади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку й містобудування.

У декларації нардепа власного житла немає. Зазначені лише дві квартири для реєстрації і одна на понад 100 кв. м в оренді. З авто у нього два "Запорожці", Volkswagen Touareg 2011-го року й Toyota Rav4 2016 року. Цього року родина нардепа придбала Nissan Leaf 2012-го та Mercedes S63 2014 року.

До парламенту Клочко був приватним підприємцем з основним видом діяльності - торгівля книжками в спецмагазинах. Дружина - підприємниця, торік задекларувала понад 3,3 млн доходів. Інформації про матір нардепа немає в усіх бізнес-реєстрах.

У коментарі журналістам Клочко заявив, що він не фінансував купівлю нерухомості матері й порадив звертатися безпосередньо до неї.

97 народних депутатів фракції "Слуга Народу" та членів їхніх сімей придбали торік авто, квартиру або землю.

Народні депутати в середньому офіційно заробляють майже 40 тис. грн на місяць.

Зараз ви читаєте новину «Кінець епохи бідності: мати "слуги народу" придбала нерухомості на 14,5 млн грн». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі