середа, 15 вересня 2010 14:20

Назарбаєв розповів українським мільйонерам, чим привабливий Казахстан

Назарбаєв розповів українським мільйонерам, чим привабливий Казахстан

Під час зустрічі президентів України та Казахстану з бізнесменами обох країн, Нурсултан Назарбаєв повторив, що головна мета його візиту- зміцнення торгових зв"язків.

"Дати більший об"єм, динаміку нашому співробітництву. Ми взаємодоповнюючі економіки, з одної економіки вийшли", - зазначив казахський лідер.

Він розповів Віктору Януковичу і бізнесменам чим Казахстан привабливий для бізнесу.

"Наше законодавство дозволило залучити 80% інвестицій, які прийшли у Середню Азію. Економіка Казахстану - це 70% усієї економіки Центральної Азії", - переконував Назарбаєв.

Назарбаєв наголосив, що країна працює в умовах митного союзу між Росією, Білоруссю і Казахстаном. Вважає, що це також перевага для підприємців.

"Підприємства на території Казахстану відразу отримують ринок у 170 млн. осіб. Оскільки, митні бар"єри прибрані, забезпечено вільне пересування товарів", - відзначив Назарбаєв.

Також Назарбаєв зазначив, що його країна купує в Україні багато сільськогосподарської техніки. Зокрема кормозбиральну і зернозбиральну техніку. Вкладає багато коштів у розвиток сільське господарство і порадив Україні робити теж саме.

"Продовольство все більша проблема. Ця продукція експортна. Україні потрібно тим більше цим займатись. Вона має такі можливості, такі землі. Можна вийти на європейський ринок",- додав президент Казахстану.

Виступ Назарбаєва уважно слухав український мільярдер Віктор Пінчук. Окрім нього на зустрічі були Вадим Новінський, гендиректор "Турбоатому" Віктор Суботін, Георгій Скудар, перший віце-прем"єр Андрій Клюєв, міністр палива та енергетики Юрій Бойко, міністр економіки Василь Цушко, голова "Нафтогазу" Євген Бакулін та казахські високопосадовці.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Назарбаєв розповів українським мільйонерам, чим привабливий Казахстан». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі