понеділок, 22 листопада 2010 09:30

НАТО продовжує чекати на Україну

НАТО продовжує чекати на Україну

НАТО на саміті в Лісабоні схвалило нову стратегічну концепцію.

За словами генсека Альянсу Андреаса Фог Расмуссена, нова концепція стане планом дій для блоку на найближчі 10 років.

"Ця стратегічна концепція не є збіркою принципів або декларацією про наміри. Це план дій, який визначає конкретні кроки, які повинні здійснюватися вже з сьогоднішнього дня. І цей план дій дасть можливість створити альянс, який буде більш ефективним і більш дієздатним", - підкреслив пан Расмуссен.

У документі також висловлюється прагнення розвивати партнерські відносини з Україною.

"Ми націлені на продовження розвитку відносин партнерства з Україною і Грузією у форматі комісій НАТО-Україна та НАТО-Грузія, заснованого на рішенні саміту НАТО в 2008 році в Бухаресті, беручи до уваги євроатлантичну орієнтацію або прагнення кожної з цих країн", - йдеться в документі.

Крім того, за підсумками саміту Альянсу була прийнята декларація, в якій підкреслюється важливість зміцнення відносин з нашою країною.

"Стабільна, демократична і економічно процвітаюча Україна є важливим чинником євроатлантичної безпеки. Визнаючи суверенне право кожної держави вільно вибирати способи забезпечення своєї безпеки, ми поважаємо українську політику позаблокового статусу. НАТО як і раніше готовий надавати необхідну допомогу Україні для здійснення широкомасштабних внутрішніх реформ", - йдеться в декларації.

Комерсант-Україна

Зараз ви читаєте новину «НАТО продовжує чекати на Україну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі