четвер, 14 жовтня 2010 10:46

Україна була заручницею форсованої інтеграції до НАТО - Янукович

Україна була заручницею форсованої інтеграції до НАТО - Янукович

Україна не збирається форсувати вступ до НАТО, але буде проводити реформи з метою вступу до Євросоюзу.

Про це в інтерв'ю литовським ЗМІ заявив президент України Віктор Янукович.

За його словами, раніше Україна була "заручницею форсованої інтеграції в НАТО".

"Україні дійсно не рветься до Альянсу", - сказав Янукович.

При цьому глава держави запевнив, що відносини з північноатлантичним альянсом будуть розвиватися.

"Інтересам України відповідає підтримка взаємовигідних відносин як із Заходом, так і зі Сходом. Я б назвав це політикою стратегічної рівноваги", - сказав Янукович.

При цьому глава держави зазначив, що євроінтеграція залишається пріорітером зовнішньої політики України.

"Коли Україна стане членом ЄС - питання часу. Ми розуміємо, що величезна відповідальність за це лягає не на ЄС, а на Україні. Бажання спільноти прийняти Україні буде залежати від того, наскільки швидко і якісно, за сприяння Брюсселя, ми проведемо необхідні реформи" , - сказав Янукович.

За словами президента, Україна усвідомлює те, що добитися європейської інтеграції вона може лише шляхом демократизації суспільства, однак звинуватив опозицію в прагненні дискредитувати владу.

"Я кажу абсолютно відкрито - я зацікавлений у тому, щоб була сильна опозиція і вільні, політично не ангажовані ЗМІ. Конструктивна критика змушує владу підтягнутися. На жаль, в Україні склалося інше положення. Опозиція своїми діями прагнути дискредитувати владу, не враховуючи результати реалізованої нею політики ", - сказав президент.

У четвер Янукович прибуде до Литви, де з керівництвом країни обговорить двосторонні зв'язки та євроінтеграційні прагнення Києва, повідомив раніше радник президента Литви.

Інтерфакс-Україна

Зараз ви читаєте новину «Україна була заручницею форсованої інтеграції до НАТО - Янукович». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі