субота, 24 вересня 2016 04:30

НАТО обіцяє посилити допомогу Україні

НАТО обіцяє посилити допомогу Україні
фото euroua

Північноатлантичний альянс (НАТО) нарощуватиме допомогу Україні для посилення її обороноздатності та реформування національного сектору безпеки і оборони відповідно до стандартів НАТО.

Про це представники альянсу повідомили під час засідання комісії Україна-НАТО у Брюсселі.

Передає прес-служба МЗС.

Під час засідання на рівні послів, у якому взяв участь заступник глави МЗС Вадим Пристайко, обговорювалося поглиблення співробітництва між Україною та НАТО за результатами Варшавського саміту (липень 2016 р.), а також безпекова ситуація на сході України та розвиток мінського та норманського процесів.

"Союзники запевнили в тому, що нарощуватимуть допомогу нашій державі в рамках схваленого на Варшавському саміті НАТО Комплексного пакету допомоги для України з метою посилення її обороноздатності та реформування національного сектору безпеки і оборони відповідно до стандартів Альянсу", - йдеться у повідомленні прес-служби.

Представники держав-членів НАТО також засвідчили незмінність своєї позиції щодо підтримки суверенітету, незалежності та територіальної цілісності України, невизнання анексії Криму та підкреслили пряму відповідальності Росії за збройну агресію в східних регіонах України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: СБУ реформують до стандартів НАТО

Під час засідання також йшлося про необхідність продовження санкцій проти РФ до повного виконання нею своїх зобов'язань за Мінськими домовленостями.

Раніше генсек НАТО Йенс Столтенберг на переговорах з президентом Петром Порошенко заявив, що НАТО підтримує позицію України щодо санкцій відносно РФ.

Зараз ви читаєте новину «НАТО обіцяє посилити допомогу Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі