четвер, 27 березня 2014 14:00

Наступ на Київ це другорядний сценарій Путіна - Тимчук

Наступ на Київ це другорядний сценарій Путіна - Тимчук
Фото: zbroya.info

Керівник Центру військово-політичних досліджень Дмитро Тимчук підтверджує, що російські війська готують наступ на Луганськ, Донецьк, Харків.

Про це він розповів у коментарі Gazeta.ua.

"Росія готується до наступу на Луганськ, Донецьк, Харків. Росіяни активно перекидають війська в Курській і Брянській області. Російські війська стоять біля наших кордонів. Взяли нас в напівкільце - від Криму і вже до півночі, до Білорусії. Бачимо, що Лукашенко не демонструє підтримки Росії. Тому, думаю, якщо все ж таки будуть намагатись підійти до Києва, то робитимуть це не з Білорусії, а з Курської і Брянської області", - аналізував він.

Тимчук розповів, що російські дивізії біля нашого кордону є досить тривожним сигналом.

"Україна має бути готова до того, що російські війська будуть входити на її територію. Не думаю, що Путін насправді намагатиметься захопити Київ. Наступ на Київ - це його другорядний сценарій. Ціллю номер один Путіна є наші південно-східні регіони. Тому, думаю, він дивитиметься по ситуації. Може піти далі за двох умов. Перша: якщо не буде жорсткої реакції міжнародної спільноти під час захоплення південного-сходу. Друга: якщо Україна не зможе протистояти агресії військовими методами", - констатував експерт.

Тимчук зазначив, що українські Збройні сили демонструють готовність до відбиття агресії.

"Збройні сили проводять певні заходи. По-перше, йде певна передислокація військ. По-друге, зараз йде цикл навчань. В тому числі в східних регіонах. Розпочинатимуться навчання в Харківській області. Це не просто відпрацювання якихось бойових навичок, але й демонстрація потенційному агресору те, що наша армія може захистити Україну", - додав він.

Зараз ви читаєте новину «Наступ на Київ це другорядний сценарій Путіна - Тимчук». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі