пʼятниця, 26 серпня 2011 13:13

Спецтема: 20 років незалежності!

"Наша Україна" подала до суду позов проти Попова та київської міліції

"Наша Україна" подала до суду позов проти Попова та київської міліції

Опозиція подала заяву до суду на протиправні дії на День незалежності київської влади та правоохоронних органів.

Зокрема сьогодні, 26 серпня, голова Центрального виконавчого комітету партії "Наша Україна" Сергій Бондарчук звернувся до Окружного адміністративного суду міста Києва із позовною заявою про визнання протиправними дій голови Київської міської державної адміністрації Олександра Попова та керівництва київської міліції по перешкоджанню проведенню мирного зібрання з нагоди 20-ї річниці Незалежності України.

У партії нагадали, що 20 серпня організатори вище згаданого мітингу сповістили Київську міську державну адміністрацію про заплановане мирне зібрання. 23 серпня Окружний адміністративний суд міста Києва заборонив проводити мітинги в районі Європейської площі, Софіївської площі, вулиці Банкової, Михайлівської площі та Майдані Незалежності.

Отже, як зазначають у партії, мирне зібрання проводилося із дотриманням законодавства та резолютивної частини рішення окружного адміністративного суду м. Києва на тих вулицях, які не входили до переліку зазначених рішенням суду.

"Незважаючи на законність проведення мирного зібрання, КМДА та головне управління МВС України в м. Києві не тільки не вжили заходів щодо забезпечення громадського порядку, але й вчинили протиправні дії з перешкоджання проходженню мирної ходи вулицею Володимирською",- наголошують в "Нашій Україні".

У політсилі також зазначають, що такі дії є грубим порушенням ст. 39 Конституції України, ст. 11 Європейської конвенції з прав людини, якими передбачено основоположне право на мирні зібрання.

На думку Бондарчука, влада продемонструвала свій страх перед народними протестами.

"Голова КМДА Попов вислуговується перед центральною владою та власною партією, зневажаючи конституційні права киян на висловлення власної громадянської позиції та мирні зібрання. Переконаний, що кияни не хочуть перетворення столиці на табір суворого режиму. Попов у разі проведення чесних виборів ніколи не стане міським головою. Саме тому влада їх не проводить, адже керувати через намісника набагато легше", - сказав він.

Зараз ви читаєте новину «"Наша Україна" подала до суду позов проти Попова та київської міліції». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі