пʼятниця, 26 серпня 2011 11:54

Проти опозиціонерів на День незалежності застосували газ "Кобра"?

24 з'явилося відео на якому видно, що проти учасників акції опозиції на День незалежності застосували газ, пише Українська правда.

Після цього міліція почала виправдовуватися.

Начальник Головного штабу МВС України Анатолій Лазарєв заявив: "Це може бути якийсь засіб особистої гігієни, може, це якісь інші пристрої розпилювання, які продаються в магазині парфумерії чи господарському магазині".

"Але те, що це не газ дратівливої дії – це однозначно", – запевнив він.

"Перед 24 серпня були інструктажі, і було ухвалено рішення не видавати особистому складу на руки певні засоби активної оборони. В тому числі і балончики з газом, і шумові гранати", – заявив Лазарєв.

Але на фото чітко видно, що співробітник "Беркуту" укомплектований балончиком сльозоточивого газу "Кобра". Він його тримає в спеціальному футлярі на ремені з лівого боку.

Очевидно, саме цей газ було застосовано проти учасників опозиційного мітингу.

Сльозоточивий газ "Кобра" виготовляється ТОВ "Лабораторія прикладної хімії" на замовлення міліції.

У основі "Кобри" лежить речовина Алгоген, яку на сайті виробника названо "найбільш потужною з описаних в літературі отруйних речовин несмертельної дії; викликає втрату боєздатності за рахунок надпотужного роздратування очей, носоглотки та шкіри, при потраплянні надмалої кількості речовини в очі тут же виникає надсильне виділення сліз, біль і спазм м'язів очей".

Зараз ви читаєте новину «Проти опозиціонерів на День незалежності застосували газ "Кобра"?». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі