понеділок, 06 грудня 2021 12:57

НАЗК взялося за скандальний маєток Киви під Києвом

НАЗК взялося за скандальний маєток Киви під Києвом
Будинок Іллі Киви. Фото: Bihus.info

Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) перевірить факти проживання народного депутата від фракції ОПЗЖ Іллі Киви в незадекларованому будинку під Києвом.

Про це повідомила пресслужба відомства, пише "Слово і діло".

"Відповідно до чинного законодавства Національне агенство розпочало повну перевірку щорічної декларації за 2020 рік, яку подав Ілля Кива.

У разі підтвердження порушень суб'єктом декларування вимог закону щодо фінансового контролю 2020-го, Національне агенство вживатиме заходів відповідно до чинного законодавства", - ідеться у відповіді НАЗК на запит журналістів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Шубосховище й кімната для скатертин: журналісти показали план палацу Медведчука

Розслідувачі Bihus.Info стверджують, що Ілля Кива живе в незадекларованому маєтку в селі Козин під Києвом. Його площа - 420 кв. м, а вартість - 21 млн грн. Ідентифікували маєток завдяки фото й відео, опублікованому колегою Ківи у фракції Вадимом Рабіновичем.

1 грудня у Bihus.Info вийшов новий матеріал, що і цьому будинку виявили понад 1,1 млн грн і $500 тис. (приблизно 13,5 млн грн), а також понад 300 тис. грн - в автомобілі.

Окрім готівки правоохоронці виявили також багато золотих злитків, завважки від 1 г до 100 г. На фотографію з обшуку потрапило щонайменше шість злитків завважки 100 г, вартість яких перевищує €5 тис. (понад 150 тис. грн).

Згодом з'ясували, що "знайдене" в маєтку є фейком.

Зараз ви читаєте новину «НАЗК взялося за скандальний маєток Киви під Києвом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі