субота, 23 жовтня 2021 15:36

Напад на журналістів "Схем": вручили підозру ще одному працівнику Укрексімбанку

Напад на журналістів "Схем": вручили підозру ще одному працівнику Укрексімбанку
Чоловік отримав підозру у вчиненні двох кримінальних правопорушень. Фото: Gazeta.ua

Правоохоронці повідомили про підозру ще одному учаснику нападу на знімальну групу журналістів "Схем" в Укрексімбанку.

Четвертий підозрюваний – начальник управління внутрішньої безпеки цивільного захисту та охорони банку, повідомляє "Радіо Свобода" із посиланням на Київську міську прокуратуру.

Чоловік отримав підозру у вчиненні двох кримінальних правопорушень: перешкоджання журналістській діяльності та побої. Перше карається штрафом до 850 грн або арештом на строк до шести місяців, друге - аналогічним штрафом або громадськими роботами на строк до 200 год. або виправними роботами до одного року.

Слідчі та процесуальні дії у кримінальному провадженні тривають.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мецгеру обрали запобіжний захід

У Києві 4 жовтня на журналістів "Схем" скоїли напад під час інтерв'ю з головою правління державного Укрексімбанку Євгеном Мецгером.

У знімальної групи забрали техніку й видалили відеозаписи. Інцидент стався після того, як Мецгеру не сподобалося запитання журналіста-розслідувача Кирила Овсяного.

В Укрексімбанку 5 жовтня відреагували на заяву про напад на журналістів. Звинувачення відкидали. І запевняли, що журналіст з оператором безперешкодно покинули приміщення банку, техніку в них ніхто не відбирав.

Того ж дня журналісти відтворили знищене відео. І вже 6 жовтня Мецгер заявив про складання повноважень на час слідства.

Зараз ви читаєте новину «Напад на журналістів "Схем": вручили підозру ще одному працівнику Укрексімбанку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі