вівторок, 05 жовтня 2021 13:22

Напад на журналістів у Києві: Укрексімбанк висловив свою позицію

Напад на журналістів у Києві: Укрексімбанк висловив свою позицію
У Києві журналісти "Схем" заявили про напад під час інтерв'ю. За справу взялися поліція та прокуратура. Фото: "Схеми"

В Укрексімбанку відреагували на заяву про напад на журналістів "Схем" під час інтерв'ю з головою правління.

Там звинувачення відкидають. Кажуть, журналіст з оператором безперешкодно покинули приміщення банку, техніку в них ніхто не відбирав. Про це йдеться в офіційній заяві банку у Facebook.

"16 вересня Укрексімбанк отримав запит від видання "Радіо Свобода" щодо інтерв'ю з головою правління банку згідно з переліком питань у запиті. Пресслужба підтвердила виданню можливість інтерв'ю 4 жовтня. Однак під час інтерв'ю журналіст "Радіо Свобода" Кирило Овсяний поставив низку питань про надання інформації про діяльність клієнтів. Також без будь-якого обґрунтування висловив припущення щодо нібито допущених банком порушень. З огляду на це пресслужба банку була змушена зупинити інтерв'ю", - ідеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Напад на журналістів "Схем": за справу взялася поліція

Журналісту запропонували знову підготувати перелік питань і надіслати його до банку.

"Після цього журналіст з оператором без будь-якого перешкоджання залишили приміщення банку з усією записувальною та освітлювальною технікою", - ідеться в заяві.

У банку не виключають, що теж звертатимуться до поліції. Оскільки журналіст начебто хотів заволодіти банківською таємницею та порушив кодекс етики українського журналіста.

У Києві 4 жовтня на журналістів "Схем" скоїли напад під час інтерв'ю з головою правління державного Укрексімбанку Євгеном Мецгером.

У знімальної групи забрали техніку й видалили відеозаписи. За версією редакції, інцидент стався після того, як Мецгеру "не сподобалося одне запитання журналіста-розслідувача Кирила Овсяного".

Зараз ви читаєте новину «Напад на журналістів у Києві: Укрексімбанк висловив свою позицію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі