четвер, 28 травня 2009 09:50

Наливайченко не погодився з Януковичем щодо Голодомору

Наливайченко не погодився з Януковичем щодо Голодомору

Голова Служби безпеки України Валентин Наливайченко категорично не погодився з заявою лідера Партії регіонів Віктора Януковича, що порушення кримінальної справи за фактом вчинення в Україні геноциду в 1932-33 роках є "провокацією".

"Називати це провокацією, або втягувати політиків у цей процес є найнебезпечнішим. Що стосується тверджень політиків, то я б радив подивитись, із яких вони областей. Наприклад, Донецька область – це сотні населених пунктів, знищених голодом", – сказав Наливайченко.

Також голова СБУ запевнив, що порушення кримінальної справи "не є кроком ні проти Росії, ані проти будь-якої іншої держави або народу".

"Геноцид походження з України захистить, у тому числі, й Російську Федерацію. Оскільки таким чином буде зрозуміло, що репресії були також на їхній території. І концтабори були переведені в Казахстан і Росію. Я впевнений, що слідчі і правоохоронні органи Росії якраз можуть підхопити таке розслідування наше, підтримати і вийти на власне розслідування, з"ясувавши, хто нищив цивільне населення в Росії мільйонами та в довгі строки", – наголосив Наливайченко.

Нагадаємо, напередодні Віктор Янукович у своїй заяві висловив протест і стурбованість у зв"язку з порушенням СБУ кримінальної справи за фактом вчинення в Україні геноциду у 1932-1933 роках.

За матеріалами: Gazeta.ua, Радіо Свобода.

Зараз ви читаєте новину «Наливайченко не погодився з Януковичем щодо Голодомору». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі