понеділок, 24 січня 2011 18:04

Націоналісти будуть боротися, як молодий Бандера - експерт

Націоналісти будуть боротися, як молодий Бандера - експерт

Влада хоче підготуватися до того часу, коли націоналісти вийдуть із-під її контролю.

Про це в коментарі Gazeta.ua сказав політолог Віктор Небоженко.

"А це точно відбудеться. Влада розуміє, що утримати націоналістів буде дуже важко. А вони будуть боротися, як молодий Бандера. Адже він колись був міським партизаном. Вони вбивали міністрів на вулицях. Цього зараз і бояться. Те, що молодь може взяти приклад з молодого Бандери, для влади – колосальне відкриття", - наголосив він.

Експерт нагадав, що після перемоги Віктора Януковича на виборах влада обіцяла українцям мирний шлях розвитку України і стабільність.

"Казали, що прийшли люди, які розуміються на економіці та політиці. Насправді, за рік не було ні одного дня, щоб ми не бачили якісь події доволі скандальні, але слабкі у соціально-політичному аспекті. Правління Януковича досить напружене. У політології є такий термін: ескалація напруженості. Це стає знаряддям вирішення багатьох проблем. Сьогоднішні реформи не мають позитивного і змістового наповнення. Щоб люди все ж прийняли те, що влада називає реформами, вводиться такий спеціальний фон нестабільності", - зауважив Небоженко.

Політолог зазначив, що влада прекрасно розуміє, що розкручування націоналізму має свої межі.

"На якомусь етапі це вийде із-під контролю і частина гламурних націоналістів залишиться на телебаченні і буде кокетувати із владою. А інша частина буде серйозно її сприймати. Саме проти неї і буде направлена стратегія ескалації. Арешт двох десятків українців через те, що вони ніби-то ганяються за вертольотом Януковича, це поки виглядає смішно. Але коли подібні повідомлення будуть з'являтися кожен день – це вже інше питання", - додав він.

Нагадаємо, співробітники міліції затримали у Львові чоловіка, у якого з собою був саморобний вибуховий пристрій. За даними міліції, вилучений предмет мав вигляд кулі із прикріпленим до нього шнуром. Раніше, 20 січня у Макіївці прогриміло два вибухи. 

Зараз ви читаєте новину «Націоналісти будуть боротися, як молодий Бандера - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

261

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі