четвер, 20 січня 2011 04:00

Бути у "Тризубі" Капрановим заважає зовнішність

17 січня письменники та видавці 43-річні Віталій і Дмитро Капранови подали заяву про вступ до громадської патріотичної організації "Тризуб" ім. Бандери. Кажуть, зробили це на знак протесту проти політичних репресій щодо національно свідомих людей в Україні.

— Пресують письменників, журналістів та блогерів. Наша влада діє за московським сценарієм, імітуючи теракти й вішаючи всіх собак на представників реальної опозиції, — розповідає у телефонній розмові Дмитро Капранов. — У часи терору ми не можемо стояти осторонь. Своїм учинком хочемо продемонструвати владі, що замість тих людей обов'язково прийдуть нові. Заарештовані — це лише вершина айсберга, насправді їх підтримують великі маси населення.

Минулого тижня затримали 12 "тризубівців". Ще двоє — 18 січня. Під вартою міліція залишила 9. Серед них і керівник центрального проводу Андрій Стемпіцький. Всі затримані проходять у справі про пошкодження бюсту Сталіну 28 грудня у Запоріжжі, коли йому відрізали голову.

— Репресій ми не боїмося, до них були готові ще за часів Кучми, — продовжує письменник. — 2004-го палили невидані рукописи під Кабміном. Протестували проти того, що Табачник і Азаров ввели ПДВ на книжки. Після акції всі органи — від прокуратури до податкової — приходили до нас у видавництво. Але не відшукали, до чого причепитися. Як наїхали, так і від'їхали.

У "Тризубі" хочуть опікуватися інтелектуальною та ідеологічною роботою. Керівних посад обіймати не планують.

— Бойовиків із нас не вийде, бо маємо надто примітну зовнішність. Щойно ситуація поліпшиться і членів "Тризуба" випустять на волю, ми складемо з себе всі повноваження.

Зараз ви читаєте новину «Бути у "Тризубі" Капрановим заважає зовнішність». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі