неділя, 03 серпня 2014 23:07

На київському Майдані створили "парламентську сотню"

На київському Майдані створили "парламентську сотню"
Фото: fakty.ictv.ua

Активісти, які по сьогоднішній день живуть на Майдані і по неділях організують народні збори, вирішили створити "парламентську сотню". Остання контролюватиме діяльність нової Верховної Ради і доповідати про всі її порушення народу.

Таке рішення було прийнято на традиційному недільному віче, передає Online.ua.

Сьогодні зі сцени Майдану один з активістів оголосив про початок запису у так звану парламентську сотню. Остаточний перелік цих осіб буде оприлюднено на одному з наступних віче на центральному столичному Майдані. Не виключено, що 12 жовтня.

За словами активістів, представники народу будуть детально моніторити діяльність народних обранців і доповідати про всі випадки корупції, зловживань і порушень українському народу. 

Вони запевнили, що "парламентська сотня" буде мати відкриті списки і кожну кандидатуру в списку погоджувати з народом.

Крім того, на сьогоднішньому віче майданівці традиційно поговорили про найбільш резонансні події, які відбулися в країні за тиждень. Зокрема, вони обговорили значні жертви українських військових і відсутність необхідної зброї, техніки і предметів першої необхідності в зоні АТО.

У поле їхнього обговорення потрапила й тема забезпечення проведення чесних позачергових виборів до ВР, а також необхідність проведення люстрації у вищих ешелонах влади.

Зокрема, значна частина активістів поскаржилася на те, що в Запоріжжі ще не покарані ті, хто побив і катував чотирьох представників Самооборони.

"Побиття цих хлопців Запорізьким ВБЕЗ досі залишається безкарним. Прокурор Запорізької області Шацький замість того, щоб покарати цих катів, завів кримінальні справи на потерпілих і всіма шляхами намагається "відмазати" своїх колег", - зазначив один з активістів.

У зв'язку з цим майданівці в найближчий вівторок збираються пікетувати стіни Генеральної прокуратури в Києві.

Зараз ви читаєте новину «На київському Майдані створили "парламентську сотню"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі