вівторок, 05 вересня 2023 18:55

"На горизонті немає жодної обнадійливої перспективи миру" – Ердоган

"На горизонті немає жодної обнадійливої перспективи миру" – Ердоган
Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган висловився після переговорів з Путіним. Фото: ОП

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган сказав, що "на горизонті немає жодної обнадійливої перспективи миру" у війні Росії проти України.

Він заявив про це після переговорів з президентом РФ Володимиром Путіним у Сочі, передає CNN Turk.

Сказав, що Туреччина "завжди виступала за мир, діалог і дипломатію".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ердоган і Путін: перші підсумки зустрічі

"Ми докладали величезних зусиль для запобігання подальшому кровопролиттю. Ми не підливали масла у вогонь, ми намагалися домогтися, щоб обидві сторони зустрілися. На жаль, війна, що триває вже півтора року, досі триває. На горизонті немає жодної обнадійливої перспективи миру", – сказав Ердоган.

Додав, що Туреччина готова зробити свій внесок у мирні переговори і продовжить свою роль посередника, як "у таких питаннях, як обмін полоненими та Запорізька АЕС".

Ердоган зустрівся із Путіним у Сочі 4 вересня. Путін заявив, що РФ буде готова "реанімувати зернову угоду, щойно буде виконано всі зафіксовані домовленості".

У липні в Кремлі заявили, що РФ відмовляються продовжувати дію "зернової угоди".

Президент України Володимир Зеленський надіслав листи президенту Ердогану і генеральному секретарю ООН Антоніу Гутеррішу з пропозицією продовжити роботу Чорноморської зернової ініціативи або її аналога у тристоронньому форматі.

Зараз ви читаєте новину «"На горизонті немає жодної обнадійливої перспективи миру" – Ердоган». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі