вівторок, 11 березня 2014 19:54

МЗС Росії вважає рішення парламенту Криму про незалежність правомірним

МЗС Росії вважає рішення парламенту Криму про незалежність правомірним
Фото: argumentua.com

У МЗС Російської Федерації вважають, що рішення парламенту Криму про прийняття декларації про незалежність абсолютно правомірне. Про це йдеться в заяві відомства, пише ЛIГАБiзнесIнформ.

"МЗС Росії вважає рішення парламенту Криму абсолютно правомірним. Російська Федерація буде повною мірою поважати результати вільного волевиявлення народів Криму в ході референдуму, на який, як відомо, запрошені спостерігачі від ОБСЄ і по двосторонній лінії", - заявляють в МЗС РФ.

У відомстві нагадали, що 11 березня постановою Верховної Ради Криму прийнята декларація про незалежність Автономної Республіки Крим та Севастополя, відповідно до якої, у разі прийняття на референдумі 16 березня рішення про входження до складу Росії, Крим буде оголошений незалежною і суверенною державою з республіканською формою правління.

"Крим як незалежна і суверенна держава в разі відповідних результатів референдуму звернеться до Російської Федерації з пропозицією про прийняття Республіки Крим на основі відповідного міждержавного договору до складу Російської Федерації як нового суб'єкта Російської Федерації", - розповіли в МЗС Росії.

Сьогодні Верховна Рада України зажадала від кримського парламенту переглянути рішення про проведення референдуму про статус Криму, прийняте 6 березня. У разі, якщо кримські депутати не зроблять цього до 12 березня 2014 року, у Верховній Раді України буде ініційовано питання про дострокове припинення повноважень Верховної Ради АР Крим.

Зараз ви читаєте новину «МЗС Росії вважає рішення парламенту Криму про незалежність правомірним». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі