вівторок, 10 травня 2011 18:58

МЗС Росії вимагає від України покарати "націоналістичних екстремістів"

МЗС Росії вимагає від України покарати "націоналістичних екстремістів"

Міністерство закордонних справ Росії закликає українську владу покарати винних в інциденті у Львові і надалі не допускати подібних випадків.

Про це заявив прес-секретар МЗС Росії Олександр Лукашевич.

"З обуренням змушені констатувати, що за фактичного невтручання влади у співробітників російського генерального консульства у Львові молодчики, що чинили свавілля, відібрали і розтоптали вінок зі стрічкою в кольорах російського державного прапора, що мав бути покладений до пам'ятника радянським воїнам на Пагорбі Слави", - сказав він.

"Розраховуємо, що місцеві правоохоронні органи знайдуть винних, і вони понесуть заслужене покарання, а надалі подібні ситуації будуть виключені з практики двосторонніх відносин", - додав Лукашевич.

Оцінюючи вцілому події 9 травня у Львові та низці інших міст Західної України прес-секретар зазначив, що мали місце "витівки екстремістськи налаштованих націоналістичних сил, які переслідували та ображали ветеранів та громадян, для яких день Перемоги над фашизмом - це святий день".

"Наявне грубе нехтування базовими нормами у галузі прав людини, в тому числі за Європейською конвенцією з прав людини. Розраховуємо, що українська влада буде неухильно дотримуватися відповідних міжнародних зобов'язань України в цій сфері", - заявили в російському МЗС.

"Сподіваємося, що мудрий український народ не дозволить екстремістам порушити творчу діяльність сучасної Україні, завдати шкоди поступальному розвитку плідного і взаємовигідного російсько-українського співробітництва", - додав Лукашевич.

Напередодні у Львові відбулися сутички між представниками патріотичних сил і представниками партій КПУ, "Родіна", "Русское единство", ветеранами війни.Під час однієї із сутичок  з травматичної зброї було поранено помічника депутата Львівської міськради Олега Ковпака.

Зараз ви читаєте новину «МЗС Росії вимагає від України покарати "націоналістичних екстремістів"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі