середа, 04 травня 2011 18:53

"Свобода" закликала зривати 9 травня червоні прапори

"Свобода" закликала зривати 9 травня червоні прапори

Вивішування червоного прапору поряд із державним прапором – це "плювок на могили понад 20,5 мільйонів українців, яких під червоним окупаційним прапором СССР знищив московсько-большевицький режим".

Про це йдеться у заяві політвиконкому Всеукраїнського об'єднання "Свобода", повідомляє партій прес-служба.

"Маски зірвано: п'ята колона Москви зухвало і цинічно нав'язує Україні російські закони, з допомогою яких запроваджує в Україні кремлівсько-гебістські порядки, щоб повернути українців в московське ярмо", - заявила "свободівці".

На їхнє переконання, закон України "Про внесення змін до Закону України "Про увічнення Перемоги у Великій Вітчизняній війні 1941-1945 років", який 21 квітня цього року ухвалили 260 народних депутатів, є неконституційним, а вивішування червоних прапорів – незаконним.

"Будь-який примус вивішувати червоні прапори є злочинним, і кожен громадянин незалежно від посади зобов'язаний відмовитися це робити на підставі статті 60 Конституції України. Зриваймо криваві шмати Совєцької імперії! Таке право дає нам – українцям - національна Гідність і Гордість. Ми зобов'язані зупинити імперський реванш. Пам'ятаймо: сьогодні ми дамо їм вивісити червоні прапори геноциду і терору – завтра вони відберуть у нас Незалежність і приречуть нашу Націю на загибель. Геть червоний прапор совєцької окупації!" - йдеться у заяві націоналістів.

Нагадаємо, 21 квітня Верховна Рада Україна врегулювала питання використання копії прапора перемоги під час святкування 9 травня.

Відповідно до закону, прапор перемоги може підніматися на флагштоках поряд з Державним прапором України. Законом встановлюється порядок офіційного використання прапора перемоги. Прапор перемоги трактується в документі як "символ перемоги радянського народу, його армії і флоту над фашистською Німеччиною в роки Великої Вітчизняної війни".

Відповідно до закону, зовнішній вигляд копій прапора перемоги має відповідати вигляду штурмового прапора 150-ої ордену Кутузова другого ступеня Ідрицької стрілецької дивізії.

Зараз ви читаєте новину «"Свобода" закликала зривати 9 травня червоні прапори». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

131

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі