середа, 27 червня 2012 16:08

"Ми не можемо легалізувати мафію через конституційний процес" - Тимошенко

"Ми не можемо легалізувати мафію через конституційний процес" - Тимошенко
Фото: glavred.info

Лідер партії "Батьківщина" Юлія Тимошенко наголошує, що змінювати Конституцію можуть тільки народ і Верховна Рада.

Про це йде мова в листі Тимошенко, текст якого розмістила прес-служба партії "Батьківщина".

За словами Тимошенко, практично кожна дія правлячої партії є антиконституційним.

"Яку статтю Конституції не відкриєш, вона щодня принижується тими, хто зобов'язаний за законом гарантувати її святість", - заявила Тимошенко.

За словами Тимошенко, Президент і представники правлячої партії не читали Контитуціі, і читати не збираються.

"У сьогоднішнього режиму така потреба повністю відсутня. Але у влади є велике бажання зберегти себе надовго", - зазначила вона.

Екс-прем'єр заявляє, що всі президенти України, крім Леоніда Кравчука, втрачаючи владу, намагалися внести зміни до Конституції неприроднім шляхом створення конституційних комісій, асамблей тощо.

"Мета таких дій одна - зберегти себе у владі і владу для себе. Віктор Янукович не виняток. Йому важко зрозуміти, що Конституція України - це цінність, а не запобіжник від відповідальності в майбутньому за антиконституційні дії", - зазначила вона.

"Наша задача - не дозволити Януковичу переписати Конституцію під себе. Ми не можемо легалізувати мафію через конституційний процес, ліквідувати нашу національну ідентичність і ліквідувати навіть натяки на демократію", - зазначила вона.

Тимошенко також зазначила, що зміна Конституції повинна відбуватися шляхом проведення референдуму або прийняттям статей згідно з порядком, чітко окресленим в самій Конституції.

"Тобто, лише народ і Верховна Рада мають право змінювати Конституцію. Все інше - чергове шахрайство підконтрольних Президенту членів новоствореної асамблеї", - зазначила вона.

Зараз ви читаєте новину «"Ми не можемо легалізувати мафію через конституційний процес" - Тимошенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

18

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі