пʼятниця, 20 серпня 2010 12:45

МВС кожного року дарують 500 машин

МВС кожного року дарують 500 машин

Міліція отримує близько 500 автомобілів на рік в якості благодійної допомоги.

Про це заявив міністр внутрішніх справ Анатолій Могильов, коментуючи долю Cadillac Escalade, отриманого як благодійну допомогу.

На питання, чи не є це дачею хабара, міністр зауважив, що для зміни автопарку міліція щороку потребує 5-6 тисяч автомобілів. Водночас, держава фінансує лише 40% потреб.

"Ми отримуємо в якості благодійної допомоги десь 500-600 автомобілів на рік. Їх що потрібно всі продавати?", - обурився Могильов, маючи на увазі вимоги продати кадилак.

Міністр додав, що МВС іноді отримує бензин як допомогу, бо державою виділяється лише літр на день.

"Нам іноді дарують і коштовні картини. Я проблеми в цьому не бачу. З точки зору закону, все проведено законно. Якщо хтось подарує міліції вертоліт, я буду вдячний тим людям", - заявив Могильов.

Він також запевнив, що Cadillac Escalade був переданий в користування не йому особисто, а управлінню МВС, і заперечив, що цей автомобіль коштує мільйон гривень.

"Сходіть в салон, і подивіться, скільки коштує цей автомобіль. Він коштує 518 тисяч гривень", - запевнив він.

Могильов наголосив на необхідності використання цього автомобіля для пересування іноземних делегацій.

За його словами, кадилаком вже користувалися російська та молдавська делегація.

Водночас, він не повідомив, хто подарував міністерству машину.

"По кожному факту благодійної допомоги управління внутрішньої безпеки проводить розслідування, і якщо ця людина або організація не мають проблем з законом, допомога приймається", - заявив міністр.

Раніше депутат Генадій Москаль заявив, що Cadillac Escalade був придбаний за кошти працівників МВС і ним користується особисто Могильов. Водночас, у відомстві спростували цю інформацію, зазначивши, що машину подарували.

Українська правда

Зараз ви читаєте новину «МВС кожного року дарують 500 машин». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

17

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі