четвер, 19 серпня 2010 01:02

"Ми не почули пояснення, звідки взявся "кадиллак" у Могильова"

Міністерство юстиції хотіло придбати три авто загальною вартістю близько 1,65 млн грн.

— Перший схожий "ляп" — історія з "кадиллом" вартістю понад мільйон гривень для міністра внутрішніх справ Анатолія Могильова — викликав в Україні лише інформаційний резонанс. Ми не почули навіть більш-менш серйозного пояснення, звідки він з"явився у міністра, — каже 51-річний Володимир Фесенко, директор Інституту проблем управління ім. Горшеніна. — Якщо гроші на авто надав невідомий спонсор, тоді це, хоч і непряма, але корупція. Влада діє за подвійними стандартами. З одного боку, взялася арештовувати і звільняти чиновників-хабарників, а з іншого — дискредитує сама себе непрямою корупцією.

У Франції подібна історія неминуче закінчилася б відставкою чиновника і серйозною проблемою для керівної партії, продовжує Фесенко. Нещодавно Ніколя Саркозі звинуватили в отриманні тіньових 150 тисяч євро на передвиборну кампанію 2007-го. Рейтинг президента відразу ж упав до найнижчого рівня за останні роки. Але, наші реалії мають великі розбіжності з французькими. Якщо там підставою для гучного скандалу стає фінансування політичної активності на виборах у розмірі кількох тисяч євро, то в нас на десятки, сотні мільйонів євро, часто тіньового походження, ніхто навіть не звертає уваги.

Інший приклад: Саркозі звільнив двох державних секретарів. Один витратив бюджетні 12 тисяч євро на кубинські сигари, а інший узяв 116,5 тисячі на приватний літак для візиту. У нас — жодної політичної відповідальності за факти витрачання мільйонів із бюджету.

Зараз ви читаєте новину «"Ми не почули пояснення, звідки взявся "кадиллак" у Могильова"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі