вівторок, 11 квітня 2023 06:21

Спецтема: Війна Росії проти України

Москва намагається дискредитувати Пригожина разом із ПВК "Вагнер"

Москва намагається дискредитувати Пригожина разом із ПВК "Вагнер"
Кремль посилює заходи щодо дискредитації ПВК "Вагнер". Фото: ТАСС

Кремль посилює кроки з дискредитації та підриву авторитету керівника й фінансиста приватної військової компанії "Вагнер" Євгена Пригожина у суспільстві та серед військових.

Міноборони Росії та інші російські держструктури, ймовірно, прагнуть припинити будь-які спроби Пригожина заручитися громадською чи політичною підтримкою, йдеться у свіжому звіті ISW.

"Ігноруючи запити Пригожина, міноборони РФ відмовилося називати бойовиків ПВК "Вагнер" учасниками битви під Бахмутом, пославшись на "штурмові загони". Водночас російський політолог Олексій Мухін, який співпрацює з російськими державними ЗМІ, розкритикував Пригожина за переслідування політичних цілей, що ставлять під загрозу сили "Вагнера" у Бахмуті", – повідомляють в американському Інституті вивчення війни.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Путін використовує релігію як зброю – спецдослідження ISW

Керівник ПВК "Вагнера" досі намагається приміряти роль державного діяча, здатного впливати на внутрішню та зовнішню політику РФ. Пригожин прагне отримати контроль над однією з політичних партій у Росії. Він також намагається заручитися підтримкою російської ультранаціоналістичної спільноти.

2 квітня засновник ПВК "Вагнер" Євген Пригожин заявив, що російські сили "юридично захопили" Бахмут. При цьому він визнав, що в західній частині міста залишаються українські війська.

3 квітня речник Східного угруповання військ Збройних сил України Сергій Череватий заявив, що росіяни далекі від того, щоб захопити місто Бахмут, а навколо адмінбудівлі міськради точаться бої.

Зараз ви читаєте новину «Москва намагається дискредитувати Пригожина разом із ПВК "Вагнер"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі