понеділок, 02 червня 2014 14:15

Москаль просить завести кримінал на суддів, котрі намагалися розігнати Євромайдан

Москаль просить завести кримінал на суддів, котрі намагалися розігнати Євромайдан
Фото: obozrevatel.com

Тимчасова слідча Комісія Верховної Ради України закінчила перевірку щодо завідомо неправосудної ухвали Печерського райсуду Києва від 9 грудня 2013 року, якою влада намагалася заборонити Євромайдан.

Про це повідомляє прес-служба нардепа Геннадія Москаля.

"Ухвала мала на меті заборонити мирні акції протесту, а виконання її відбулося в ніч на 11 грудня силами міліції. Тоді бійці "Беркуту", прикомандировані до Києва з Криму, Вінницької, Івано-Франківської, Волинської, Дніпропетровської, Донецької, Запорізької, Житомирської, Кіровоградської, Київської, Луганської, Львівської, Миколаївської, Одеської, Полтавської, Рівненської, Сумської, Тернопільської, Харківської, Херсонської, Черкаської, Чернівецької та Чернігівської областей, а також військовослужбовці внутрішніх військ, пішли на штурм Майдану, жорстоко побивши мітингувальників. 49 чоловік отримали травми, хоча насправді потерпілих набагато більше, просто значна частина їх не зверталася за медичною допомогою в органи охорони здоров'я, боячись переслідувань. Над ранок мітингувальники повернули контроль над Майданом і відновили барикади", - розповів Москаль.

Суттєво, що станом 11 грудня відповідачі не були належним чином повідомленні про існування ухвали Печерського суду, а тому навіть теоретично не могли її виконати.
ТСК направила матеріали перевірки до Генпрокурора з проханням притягнути до кримінальної відповідальності: суддів Печерського районного суду м.Києва, якими було винесено завідомо неправосудну ухвалу; судових виконавців Шевченківського та Печерського районних управлінь юстиції м.Києва, які здійснили спроби виконати цю ухвал;
а також керівництво МВС та ГУ МВС у м.Києві, які, виконуючи завідомо неправосудну ухвалу, здійснили ряд злочинів, передбачених Кримінальним кодексом України.

Зараз ви читаєте новину «Москаль просить завести кримінал на суддів, котрі намагалися розігнати Євромайдан». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі