неділя, 19 липня 2020 15:00

Монобільшість готує реформу для Верховної Ради

Монобільшість готує реформу для Верховної Ради
Депутати працюють над реформою. Фото: rada.gov.ua

Депутати у робочих групах працюють над законом про опозицію.

У ньому будуть передбачені важливі зміни в роботі Верховної Ради, повідомила депутатка від "Слуги Народу" Галина Третьякова "Громадському".

"Однією з нагальних потреб сьогодні є підготовка закону, його готують наразі в групах, кажуть, що це закон про опозицію. Насправді парламент потребує змін не тільки в опозиції, а і в коаліції", - сказала вона.

Робоча група з обговорення цього проєкту закону планує розписати, як працює коаліція, а не тільки в який спосіб опозиція може просувати свої ідеї.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Слуга" Гетманцев назвав "фашистами" тих, хто виступає на захист української мови

Третьякова вважає, що має формуватися велика організаційна частина коаліційної угоди. В ній розпишуть, яким чином у парламенті політичні сили будуть домовлятися працювати. Це має допомогти налагодити співпрацю між депутатами та уникнути бійок.

Верховна Рада України 17 липня завершила 3 сесію IX скликання. Депутати так і не розглянули мовний законопроєкт народного депутата від "Слуги народу" Максима Бужанського.

Зараз ви читаєте новину «Монобільшість готує реформу для Верховної Ради». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі