пʼятниця, 17 липня 2020 14:18

"Слуга" Гетманцев назвав "фашистами" тих, хто виступає на захист української мови

"Слуга" Гетманцев назвав "фашистами" тих, хто виступає на захист української мови
Після цих слів нардепа назвали ідіотом і ворогом і порадили їхати до Росії.

Народний депутат від "Слуги народу", голова Комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев назвав "фашистами" тих, хто протестує проти скандального мовного законопроєкту його колеги Максима Бужанського.

Відео зі словами "слуги" опублікував громадський діяч Сергій Стерненко.

"Оце люди, які 5 років знущалися над нашою країною, намагаються повернути порядок денний, який був 5 років. Але це не вдастся вже зробити. Ми всі розуміємо, що проєкт Бужанського - це проєкт про не дискримінацію, а не проєкт про мову. Жодним чином не ущімлюється українська мова. Навпаки людям різних мов надаються рівні можливості. Тому я абсолютно підтримую цей законопроєкт. Він точно не вартий мітингів, знову цієї ворожнечі. Знову поділу людей на сорти. Оцього фашизму, який був присутній протягом останніх років", - заявив Гетманцев.

"Я даю тобі підказку. Дивись, береш Бужанського, ще можеш Дубінського взяти, або когось із ОПЗЖ. Купуєте квитки на Москву, сідаєш і їдеш з України і більше ніколи не повертаєшся", - звернувся Стерненко до "слуги". Він назвав нардепа "ідіотом" і "ворогом".

Водночас журналістка Марина Данилюк-Ярмолаєва написала у Facebook:

"Відкриваю, ким працював Гетманцев раніше. Помічник Володимира Сівковича — прямої агентури РФ, яка наплодила цілу павутинку агентів замаскованих та прямих. Нині відхаркуєм тих шаріів і всяку клопівню. А останні 20 років державою у різних формах керували ті, хто пив, цілувався і жив за грошенята вусатого втікача.

Все ясно з Гетманцевим. Така ж тварина як і Олег Волошин із ОПЗЖ, який волає, що ніякого суверенітету в України нема".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нардеп Волошин із ОПЗЖ кричав у стилі кремлівської пропаганди. "Слуги" йому аплодували

Скандальний законопроєкт Бужанського полягає у скасуванні в законі вимоги про перехід учнів 5-11 класів російськомовних шкіл на українську мову навчання з 1 вересня 2020 року. Бужанського внесли до бази "Миротворця" як "українофоба".

Зараз ви читаєте новину «"Слуга" Гетманцев назвав "фашистами" тих, хто виступає на захист української мови». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі