пʼятниця, 17 липня 2020 14:48

Рада пішла на канікули: мовний проєкт Бужанського не розглядали

Рада пішла на канікули: мовний проєкт Бужанського не розглядали
Депутати пішли у відпустку до 1 вересня. Фото: ВР

Верховна Рада України 17 липня завершила 3 сесію IX скликання.

Депутати так і не розглянули мовний законопроєкт народного депутата від "Слуги народу" Максима Бужанського, передає УНН.

"Чергова, четверта, сесія ВРУ дев'ятого скликання розпочне свою роботу у вівторок, 1 вересня 2020 року, о 10:00 ранку. Шановні народні депутати, третю сесію ВРУ дев'ятого скликання оголошую закритою", - оголосив голова Ради Дмитро Разумков.

21 липня фракція "Слуга народу" ініціює проведення позачергової сесії Верховної Ради.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Слуга" Гетманцев назвав "фашистами" тих, хто виступає на захист української мови

"Символічна для нас дата – рівно рік з часу парламентських виборів. Почали збір підписів", - повідомила заступниця голови фракції СН Євгенія Кравчук у Facebook.

На цьому засіданні пропонують розглянути 20 питань. Серед них проєкт закону №3650 про ліквідацію та утворення районів, №3807 про внесення змін до держбюджету, №2398-д про оборонні закупівлі, №2412-д про розвідку та інші. Розглянуть кілька проєктів постанов про скасування закону про азартні ігри від 14 липня.

Скандальний законопроєкт Бужанського полягає у скасуванні в законі вимоги про перехід учнів 5-11 класів російськомовних шкіл на українську мову навчання з 1 вересня 2020 року. Бужанського внесли до бази "Миротворця" як "українофоба".

Зараз ви читаєте новину «Рада пішла на канікули: мовний проєкт Бужанського не розглядали». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі