середа, 21 липня 2010 09:29

Міжнародні журналісти дали Януковичу кілька порад

Міжнародні журналісти дали Януковичу  кілька порад

Представники міжнародної організації "Репортери без кордонів" упевнені, що в Україні є факти цензури.

Про це заявив генеральний секретар організації Жан-Франсуа Жульяр в інтерв'ю газеті Комерсант-Україна.

"Нами в Україні були відзначені факти порушення свободи слова. Деякі журналісти піддавалися фізичним нападам, однак неможливо ідентифікувати, хто нападав на них", - розповів він.

Жульяр також зазначив, що організацією зареєстровані багато випадків цензури на телебаченні, коли інформація викидалася або деякі теми журналістам забороняли висвітлювати.

"У мене залишилося відчуття, що зараз в Україні склалася така ситуація, коли інформація, у якій міститься критика діючої влади, замовчується", - сказав він.

"Ми не говоримо про цензуру на централізованому рівні або що є якась вертикаль, яка займається цензуруванням інформації, але журналістам не дають можливості проводити об'єктивні розслідування й висвітлювати певні теми", - відзначив Жульяр.

Він підкреслив, що в Україні спостерігається "велике злиття політики й ЗМІ в особі власників і менеджерів медіа, що створює передумови для цензури".

"Цього неможливо уникнути в цілому, але нам потрібно провести межу між політично ангажованою інформацією й об'єктивною інформацією, неупередженою журналістикою", - сказав він.

Відповідаючи на питання, які рекомендації він готовий дати Януковичу Жульяр сказав:

"Януковичу ми б порадили чітко позначити свою позицію в питаннях відносин влади й медіа. Він має давати більше інтерв'ю, робити офіційні заяви, які матимуть велику вагу, знімаючи з себе усі підозри", - підкреслив експерт.

Зараз ви читаєте новину «Міжнародні журналісти дали Януковичу кілька порад». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі