пʼятниця, 10 травня 2019 10:46

Міжнародні партнери можуть не встигнути на інавгурацію Зеленського

Міжнародні партнери можуть не встигнути на інавгурацію Зеленського
У парламенті зареєстрували постанови з трьома датами проведення інавгурації. Фото: УНІАН

Закордонні партнери можуть не встигнути приїхати на інавгурацію новообраного президента Володимира Зеленського, якщо її призначать на 19 травня.

Про це сказав народний депутат Ігор Лапін в ефірі телеканалу "Прямий".

Він пояснив, що, за законом, постанову про дату інавгурації у парламенті має реєструвати голова Верховної Ради і вона повинна бути одна.

"Теоретично, 14 [травня] регламентний комітет її розгляне. 15 чи 16 Верховна Рада проголосує за 19. І за добу міжнародні партнери мають приїхати до Зеленського на інавгурацію. Як це буде виглядати з точки зору міжнародної політики? Так не робиться", - сказав Лапін.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Розписали сценарій, якщо Рада не зможе визначити дату інавгурації

Після зустрічі з керівниками фракцій і груп Володимир Зеленський повідомив, що Верховна Рада 14 травня призначить дату його інавгурації. Переможець виборів пропонує провести її 19 травня. Тоді він зможе розпустити Верховну Раду - за законом, має право зробити це до 27 травня.

Голова Українського інституту національної пам'яті Володимир В'ятрович розкритикував вибір 19 травня.

У Верховній Раді зареєстрували кілька постанов про проведення урочистого засідання, присвяченого складенню присяги новообраним президентом. Для інавгурації пропонують дати 19 і 20 травня.

Зараз ви читаєте новину «Міжнародні партнери можуть не встигнути на інавгурацію Зеленського». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі