вівторок, 23 серпня 2011 15:16

Міжнародна спільнота має застосувати санкції до режиму Януковича, - голова Конгресу українців США

Міжнародна спільнота має застосувати  санкції до режиму Януковича, - голова Конгресу українців США

Голова Конгресу українців США Аскольд Лозинський, який перебуває нині в Києві, вважає, що в Україні згортаються процеси українізації та демократизації.

Про це він заявив у коментарі для Gazeta.ua.

"В Україні нині спостерігається величезний регрес у процесах українізації та демократизації. Відбуваються політичні репресії, змінюються освітні програми, на догоду Росії переписується історія. Я мав нагоду побувати на процесі Юлії Тимошенко. Я такого суду ще не бачив у своєму житті. Суддя фактично виконує роль прокурора. Це виглядає цинічно", - розповів пан Лозинський.

На думку Лозинського, міжнародна спільнота повинна застосувати  санкції до режиму Януковича, щоб змусити його припинити репресії проти опозиції.

"Санкції треба застосувати через міжнародні організації, Євросоюз, Раду Європи, міністерства закордонних справ Америки, Канади, Великої Британії та інших країн. Вони мають попередити Україну: якщо ви хочете бути нашими стратегічними партнерами, то мусите шанувати права людини і не ув'язнювати своїх політичних противників. Ми повинні зробити все, щоб звільнити Тимошенко, Луценка та інших ув'язнених", - зазначив голова Когресу українців США.

Раніше Gazeta.ua повідомляла, що у Києві відбуваються загальні збори Світового конгресу українців.

Голова СКУ Євген Чолій закликав українську владу звільнити з-під арешту Юлію Тимошенко та членів її колишнього уряду.

Зараз ви читаєте новину «Міжнародна спільнота має застосувати санкції до режиму Януковича, - голова Конгресу українців США». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

91

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі