вівторок, 05 липня 2022 05:34

Спецтема: Війна Росії проти України

Мінування мостів, "коридори смерті", вичерпання резервів: Кремлівські ЗМІ запустили нові вигадки

Мінування мостів, "коридори смерті", вичерпання резервів: Кремлівські ЗМІ запустили нові вигадки
Росіяни продовжують розповсюджувати фейки. Фото: Детектор Медіа

Центр протидії дезінформації при Раді національної безпеки і оборони продовжує виявляти запущені пропагандистськими ресурсами РФ фейки.

Протягом 4 липня окупанти поширили фейк і дезінформацію, повідомляє ЦПД в Telegram.

Міноборони країни-окупанта запустило фейк, що "у Білопіллі Сумської області українські неонацисти замінували мости через ріку Крига, які вони мають намір підірвати, щоб широко висвітити в українських і західних ЗМІ та звинуватити ЗС РФ у нібито невиборних ударах по критично важливих об'єктах транспорту".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Політики РФ "розганяють" провокаційні заяви про війну в Україні – РНБО

Пропагандисти Кремля, з посиланням на бойовика незаконних збройних формувань Донецької області повідомили дезінформацію, що перебуваючи в Україні до полонених застосовують тортури, зокрема "коридор смерті" – коли треба пробігти з кімнати в кімнату, поки співробітники СІЗО б'ють полоненого".

Ці ж пропагандисти запустили ще одну дезінформацію про радикальне зниження частки долара та євро у резервах Китаю, країн Азії та Близького Сходу. Вичерпання сталось через відмову США та ЄС виконувати фінансові зобов'язання щодо РФ.

"Очевидно, що долар і євро, як резервні валюти вичерпали себе не тільки для РФ, але і для низки найважливіших для світового ринку країн", – написали вони.

Російська Федерація минулого тижня поширювала фейки про "зрадницькі" настрої у Європі на фоні заяви лідерів країн "Великої сімки" про готовність підтримувати Україну до повної військової перемоги.

Зараз ви читаєте новину «Мінування мостів, "коридори смерті", вичерпання резервів: Кремлівські ЗМІ запустили нові вигадки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі