середа, 27 березня 2024 07:40

Спецтема: Війна Росії проти України

Міноборони США стежить за військовою співпрацею РФ і КНДР

Міноборони США стежить за військовою співпрацею РФ і КНДР
У Пентагоні відстежують військову співпрацю Росії та КНДР. Фото: eastnews.ua

КНДР надає зброю Росії для підтримки атак по Україні.

Саме тому Пентагон спостерігає за військовою співпрацею між РФ і Північною Кореєю, заявила заступниця речника Міноборони США Сарбіна Сінгх під час брифінгу.

"Ми продовжуємо пильно стежити за відносинами між Росією та КНДР. Це те, що нас, безумовно, турбує", - сказала вона.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У найближчі три роки Китай планує вторгнутися до Тайваню - адмірал США

Водночас Сінгх відмовилася відповідати на запитання щодо нового розвідувального військового супутника, оскільки не має цих розвідувальних даних:

"Очевидно, ми продовжуємо стежити за тим, що відбувається на півострові, але наразі я не можу більше додати".

Росія попри санкції ООН почала постачати нафту до КНДР. Супутникові знімки підтвердили, що два судна вирушили з порту "Східний" до порту "Чонджін" у КНДР, де, імовірно, розвантажилися.

Поставки на тлі постачання КНДР тисяч контейнерів зі снарядами до РФ - явний бартерний обмін зброї на нафту, що відкрито суперечить санкціям, які Володимир Путін підписав особисто. Це ілюструє траєкторію розвитку Росії за останні роки від міжнародного спойлера до держави поза законом.

Снаряди КНДР допомогли Росії у війні проти України. Порт "Східний" також використовувався як хаб для російських кораблів, що беруть участь у торгівлі зброєю між країнами.

Зараз ви читаєте новину «Міноборони США стежить за військовою співпрацею РФ і КНДР». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі