четвер, 20 травня 2021 11:54

Міністром інфраструктури став Кубраков. Обіцяє відремонтувати половину доріг

Міністром інфраструктури став Кубраков. Обіцяє відремонтувати половину доріг
Кубраков із президентом Зеленським на будівництві мосту в Запоріжжі, серпень минулого року.

Верховна Рада призначила 38-річного Олександра Кубракова міністром інфраструктури.

"За" проголосували 284 депутати. Фракції: "Слуга народу" - 228, "Батьківщина" - п'ять, групи "Довіра" - 20, "Партія "За майбутнє" - 18, позафракційні - 13. ОПЗЖ, "Європейська солідарність" і "Голос" - нуль голосів.

Головним завданням він назвав програму "Велике будівництво".

"За результатами 2020-2021 років ми відремонтуємо майже 40 відсотків основної мережі доріг. Це приблизно 9 тисяч кілометрів доріг тільки державного значення.

За цей період не було улюблених областей, як раніше. Була Вінницька, Львівська, Донецька. Торік найбільше відремонтованих доріг було в Закарпатській і Луганській областях. Чому? Там узагалі не ремонтувалися дороги останніми десятиліттями", - заявив він.

Також сказав про завдання - "стабілізацію фінансового становища Укрзалізниці".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ахметов тримає монополію на залізниці

"Підприємство в скруті. Ми не можемо не підвищувати тарифи на перевезення. Наголошую - не пасажирські, а вантажні", - сказав Кубраков.

Крім того, заявив про запуск автоматичного вагового контролю, відновлення інфраструктури портів, створення національного перевізника.

Кандидатуру Кубракова пропонувала фракція "Слуга народу".

Олександр Кубраков очолював Укравтодор із листопада 2019-го. Займається "Великим будівництвом". Торік найбільше коштів фонду боротьби з Covid-19 витратили на будівництво, реконструкцію, ремонт автодоріг державного значення 25,7 млрд грн.

Є експертом IT-ринку. Був радником мера Києва Віталія Кличка в ІТ-сфері.

Зараз ви читаєте новину «Міністром інфраструктури став Кубраков. Обіцяє відремонтувати половину доріг». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі