вівторок, 08 жовтня 2013 20:26

Міліціонерів хочуть змусити відпрацьовувати державні кошти за їхнє навчання

Міліціонерів хочуть змусити відпрацьовувати державні кошти за їхнє навчання
Фото: dt.ua

Народні депутати хочуть змусити правоохоронців відпрацьовувати витрачені державою на їхню освіту кошти. Про це повідомляє "Укрінформ".

У ВР прийняли за основу проект закону про внесення змін до статті 18 Закону України "Про міліцію", згідно з яким правоохоронці, які навчалися за бюджетний кошт, мають відпрацьовувати витрачені державою на їхню освіту кошти. Це рішення підтримало 236 народних депутатів.

Зокрема, законопроектом пропонується встановити обов'язок курсантів вищих навчальних закладів МВС у разі дострокового розірвання ними договору про навчання через небажання продовжувати навчання, невиконання навчального плану, звільнення з органів внутрішніх справ протягом трьох років після закінчення вищого навчального закладу МВС України з будь-яких підстав, крім звільнення за станом здоров'я, або через скорочення штатів, відшкодовувати витрати, пов'язані з їх утриманням у вищих навчальних закладах МВС.

"Прийняття законопроекту сприятиме вирішенню питань щодо кадрового забезпечення органів внутрішніх справ і підвищенню ефективності використання бюджетних коштів на утримання фахівців у вищих навчальних закладах МВС", - йдеться у пояснювальній записці.

Зараз ви читаєте новину «Міліціонерів хочуть змусити відпрацьовувати державні кошти за їхнє навчання». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

17

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі