вівторок, 08 жовтня 2013 13:19

У МВС допитують італійського банкіра з UniСredit

Сьогодні Граціано Камелі, голова правління Укрсоцбанку, офіційний представник італійської групи UniСredit в Україні, викликали на допит в Управління з розслідування злочинів, скоєних організованими групами СУ ГУ МВС України, - у зв'язку з фактами привласнення Укрсоцбанком заставного майна.

Об 11.10 Граціано Камелі під'їхав до будівлі Управління, де його зустрічали журналісти, побачивши яких він повернувся в машину, в якій просидів близько 20 хвилин, закриваючи обличчя від фотографів. Журналісти написали свої питання банкіру на папері і приклали до скла автомобіля, але він відмовився відповідати і виїхав, так і не з'явившись на допит. Журналістів цікавило, чи знав Камелі про команду екс-керівника банку Тимонькіна незаконно переоформляти будівлі і скільки банк за це заплатив?

Нагадаємо, раніше в ЗМІ потрапив протокол липневого допиту міліцією співробітника державної реєстраційної служби в Києві, де він розповів, яким чином була переоформлена заставна нерухомість, що знаходилася в Укрсоцбанку. Згідно з документом, головний фахівець відділу державної реєстрації майнових прав на нерухоме майно державної реєстраційної служби Головного управління юстиції в Києві Павло Ш. розповів, як один з його керівників Валерій К. змусив своїх підлеглих переоформити 5 пакетів документів про перереєстрацію прав власності на нерухоме майно в Києві, які на той момент перебували під арештом.

"Ми утрьох переглянули документи, що знаходяться в 5 теках, і відмітили, що на всі об'єкти документи, які були в 5 теках, були накладені арешти, які не були зняті, і тому перереєструвати на них право власності до зняття арештів було не можна. Тому ми всі втрьох відмовилися проводити перереєстрацію. Тоді Валерій К. заявив буквально, що якщо ми не проведемо негайно перереєстрацію прав власності на вищезгадані об'єкти, то він усіх нас "уроет", тому що за всією цією перереєстрацією стоїть особисто син президента Януковича", - йдеться в протоколі допиту Павла Ш.

Як повідомлялося, 20 вересня Головне Слідче Управління МВС України спільно з Донецьким УБЕЗ проводило перевірку в головному офісі ПАТ "Укрсоцбанк" (UniСredit) і офісі Юридичної компанії "Алєксєєв, Боярчуков і Партнери" в Києві. За даними з джерел в МВС, обшуки проводилися в рамках тієї ж справи, по якій допитували реєстратора Павла Ш. у зв'язку зі спільною діяльністю ПАТ "Укрсоцбанк" і ТОВ "Юридична компанія "Алексєєв, Боярчуков і Партнери" по видаленню заставного майна кредиторів банку і його переуступанню за заниженою вартістю на підконтрольні підприємства.

Зараз ви читаєте новину «У МВС допитують італійського банкіра з UniСredit». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі